Verdwaald in de duinen op zoek naar de Schoorlse zee

Zondag hebben wij een wandeling gemaakt door de duinen bij Schoorl. Dat gebied is de afgelopen jaren meermaals geteisterd door brandstichting. Dat levert soms wat spookachtige plaatjes op. Op een duinrug waren alle afgebrande bomen gekapt. Mooi toch hoe de natuur dat doet!

Wie weet, dachten we, zien we de zee nog wel. Wij lopen, lopen, lopen, maar wat we ook zagen, geen zee. Totdat we het bordje zagen langs de kant van het pad. Dat verklaarde een boel. Desondanks was het een mooie tocht!

Advertenties

11 reacties op “Verdwaald in de duinen op zoek naar de Schoorlse zee

 1. Probeer de volgende keer eens Wijk a/Zee. Bij Sonnevanck. 150 meter van het strand. En naar de Noorderpier van IJmuiden net zo lang langs het strand lopen als van Schoorl naar het strand. Zonder klimmen. Bovendien gratis parkeren.
  Plus een paviljoen bij de pier met lekkere erwtensoep en een fraai uitzicht over de haven.
  Eenmaal terug mag je de melancholie van een strandwandeling bij Sonnevanck in passende tonen afspoelen op de vleugel.

  • Aad, een kind kan de was doen.
   Maak een bericht en voeg de serie foto’s toe. Je kunt gewoon meerdere foto’s selecteren om in te voegen. Kies dan alle wijzigingen opslaan.

   Daarna verschijnt er een venster met de tekst Galerijinstellingen met een aantal opties. Daar kun je kiezen voor galerij of slideshow. Met de eerste krijg je de grote foto´s, de tweede toont je foto´s in een klein venster in je bericht met de mogelijkheid om te bladeren.

   Volgens mij werkt het niet als je ergens in je tekst één foto hebt staan en een stuk verderop die galerij wilt maken. Dan komen alle foto´s in een galerij, ook die ene die je apart wilde houden. Maar misschien doe ik wel iets fout.

   Ik zou zeggen, proberen maar! Succes.

 2. Heerlijke duinen zijn het daar (inderdaad). Maar sinds die branden gaat het erg goed met ze. De echt verkoolde stukken zijn nu weer schitterend begroeid. Brand is niet altijd slecht voor duinen (al moet het niet aangestoken worden door rotzakken).
  Leuk die paddestoeltjes in de koeienpoep. Ben vergeten hoe ze heten, maar het is een soort die speciaal op poep groeit, een soort Coprinus denk ik, wat ‘van de poep’ betekent.

 3. De Schoorlse duinen zijn de hoogste en bijna breedste (5 kilometer)duinen van Nederland. Waarschijnlijk heb je de roetroute gelopen Als ik de mooie foto’s zie. Deze gaat niet langs zee. Vanaf Buitencentrum Schoorlse duinen vertrekken 5 verschillende wandelroutes 4 ervan gaan naar Zee. In het Buitencentrum is een plattegrond te verkrijgen waar de routes en de knooppunten op staan. Wellicht een tip voor de volgende keer.

  • We hebben inderdaad de bordjes roetroute gezien. We hadden ergens richting Groet geparkeerd en waren daar gaan lopen. Is wel een goeie tip om kaarten te halen bij dat centrum. Bedankt!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s