Er werd frequent het juiste antwoord gegeven!

Van de week schreef ik een stukje over langs elkaar heen praten. Ik vroeg hoe vaak vaak is als altijd 100% vertegenwoordigt en nooit 0%. Daar heb ik vijf reacties op gekregen.

In twee tabelletjes heb ik de laagste en de hoogste waarden genoteerd. De linkertabel is van jullie, bloglezers, de rechter van het groepje waarmee ik de cursus volgde.

veel_blog_cornutus

veel_werk_cornutus

.

Als je zelden geldgebrek hebt, betekent dat kennelijk dat je de helft van het jaar op de pof moet leven. Af en toe door rood licht rijden? De een heeft een doorlopende rekening bij het justitieel incassobureau, de ander krijgt een keer in zijn leven een prent. Drink je wel eens teveel? Neuh, nauwelijks!

De oplettende lezer heeft al lang opgemerkt dat in de linkertabel de omschrijving Nihil ontbreekt. Die heb ik voor het eenvoudige overzicht weggelaten, omdat die tijdens onze cursus ook niet gevraagd werd. Wel werd daarover discussie gevoerd, sommigen vonden nihil ´een heel klein beetje´. Ook enkele geachte lezers vonden dat:

Van de vijf inzendingen werd een keer de waarde 1% genoemd, twee keer de waarde 2% en twee keer de waarde 0%.

Laat nihil nou hetzelfde betekenen als niets. Dat geeft niks, dat werd toch heel frequent geantwoord.

Advertenties

4 reacties op “Er werd frequent het juiste antwoord gegeven!

  1. 5 reacties maar ? Tja, soms valt het tegen als je maar af en toe een poll organiseert. Je krijg dan nauwelijks reacties en vaak zijn de resultaten te verschillend om er een besluit aan vast te koppelen. Zelden zie je frequent terugkerende antwoorden omdat je meestal niet genoeg resultaten hebt. Toch bedankt om het gat in onze taalcultuur dicht te timmeren !

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s