Cornutus checkt: Dreamliner, de Fyra van het luchtruim

Vrijdagochtend schreef NRC Next een artikel over de problemen met het nieuwste vliegtuig van Boeing, de 787 ofwel Dreamliner. Dat ding rammelt aan alle kanten, als je de berichten mag geloven en het is een wonder dat ze niet bij bosjes tegelijk uit de lucht vallen. Dolf de Groot, redacteur Transport & Logistiek van de krant, zag meteen een relatie met dat andere transportmiddel dat niet helemaal doet waarvoor het gebouwd was dus een ludieke kop was zo gemaakt.

Dreamliner_fyra

Overigens geen woord over de Fyra in dat hele artikel. Daarmee maakt de redacteur het zich wel erg makkelijk. Even zoeken op internet en je bent een stuk wijzer. Zo heeft Boeing netjes allerlei gegevens over de 787 op haar site staan en helpt wikipedia je een eind op weg. Ook AnsaldoBreda, de bouwer van de Fyra, heeft een boel informatie beschikbaar gesteld. Cornutus heeft de meest relevante gegevens netjes overzichtelijk naast elkaar gezet om de vergelijking te vergemakkelijken.

dreamliner_fyra_tabel

Zoals je ziet hebben beide transportmiddelen geen enkele overeenkomst met elkaar. Cornutus beoordeelt daarom de uitspraak Dreamliner, de Fyra van het luchtruim als onwaar.

.

Advertenties

9 reacties op “Cornutus checkt: Dreamliner, de Fyra van het luchtruim

  1. Het was toch ook een Italiaanse spoorslijper met Italiaanse machinist, die in Enkhuizen in een watersportwinkel belandde? Die loc’s controleren ook de RTM-Ruhr route. Lezen we ooit iets wat er (bijna) fout gaat met goederentreinen, gesleept door Ansaldo loc’s?

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s