ProRail gaat wel heel ver om haar ambities te realiseren!

ProRail maakt op haar site trots melding dat zij door continu te innoveren het spoor de meest aantrekkelijk vorm van vervoer weten te maken. Deze winter zet ProRail drones in om te controleren of de wissels wel in de hens staan.

drones_prorail

Drones deden hun werk

Met een onbemande helikopter die infraroodbeelden schiet, kunnen we bovendien vaker inspecteren en sneller ingrijpen bij defecten. Secure In Air BV voerde samen met ProRail de tests uit, en de inspectie-‘drones’ deden hun werk. We kunnen spreken van geslaagde tests: de onbemande opnames vanuit de lucht zagen er goed uit, en op de beelden was duidelijk te zien of de wisselverwarming werkte. De proef is nog niet afgerond: de techniek moet nog verder worden verfijnd. De link tussen de beelden die de drones maken en welk wissel je precies ziet moet nog duidelijker worden gemaakt. Daar gaan we de komende periode hard aan werken.

Dat klinkt erg aantrekkelijk en erg klantvriendelijk. Wat de meeste reizigers echter niet weten is dat er zich achter de schermen een meedogenloze strijd afspeelt. Zo deinst de spoorbeheerder er absoluut niet voor terug om andere vervoersvormen in de wielen te rijden, figuurlijk gesproken dan. Want dinsdag 22 januari stond er een verhaaltje in de NRC Next over de veiligheid in de luchtvaart. Jaarlijks doen zich talloze kleine en minder kleine voorvallen voor die ingrijpen door de luchtverkeersleiding nodig maakt. Daar worden overigens, zo blijkt uit het verhaal, die mannen en vrouwen niet warm of koud van; die zijn goed getraind om dergelijke situaties het hoofd te bieden. Ter illustratie van het artikel stond er een lollig kadertje met de meest voorkomende voorvallen.

drones_nrc

Kijk eens naar die tekst bij de vijfde bullit. Begrijp je nu een beetje wat ik bedoel? There is echt een war going on in het vervoer!

Advertenties

4 reacties op “ProRail gaat wel heel ver om haar ambities te realiseren!

  1. In de gevaren die de luchtvaart bedreigen mis ik nog De Ganzen.
    Er worden binnenkort een half miljoen afgeschoten of vergast omdat ze vliegtuigmotoren zouden verstoppen bij aanvaring (en omdat ze landbouwgewassen opeten natuurlijk).
    Als drones echter een groter gevaar opleveren lijkt het mij gerechtvaardigd ze ook uit de lucht te knallen.
    Ik heb m’n dubbelloops al in de aanslag!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s