Genieten van de rust in Residence Belvedere? Dat had je gedacht!

Gisteren had ik het over het nieuw te bouwen complex Residence Belvedere in Noordwijk aan Zee. Nog niet zo lang geleden, in oktober vorig jaar, heb ik een paar nachten gelogeerd in de ouwe chique van het hotel Belvedere, met zijn pluchen doorgezakte zetels, donkerrode sleetse tapijt en uiterste vriendelijk maar wel hele foute bediening. Wij hadden overigens niets te klagen over de verzorging: een goed verblijf tegen een redelijke prijs.

Wat ons echter opviel was de geweldige hoeveelheid vliegtuigen die overscheerden, op weg naar Schiphol. De ene kist na de andere kwam langs. De hele dag door. En zo laag dat je het oogwit van de piloten haast kon zien. Dat laatste is een beetje overdreven, maar echt hoog zaten die dingen niet. En niet alleen overdag bulderden ze boven je hoofd, ook ’s nachts vlogen ze door.
Ik heb eens op de site Vliegverkeer InZicht naar wat vliegbeweging gekeken. Nou, dat liegt er niet om. Op een willekeurige dag kwamen daar tussen tien over vier en tien over vijf ’s nachts de volgende vliegtuigen over.

belvedere04uur10

04.10 uur

belvedere04uur17

04.17 uur

belvedere04uur29

04.29 uur

belvedere04uur32

04.32 uur

belvedere04uur45

04.45 uur

belvedere04uur51

04.51 uur

belvedere04uur56

04.56 uur

belvedere05uur00

05.00 uur

belvedere05uur04

05.04 uur

belvedere05uur08

05.08 uur

Daar zitten heus een paar grote jongens tussen. Het is dus wel jammer dat Residence Belvedere nu net pal onder een van de aanvliegcorridors van een van de grootste vliegvelden van Europa ligt. En enige tijd geleden rekte de Minister van Lawaai de norm al flink op, door ineens te spreken over ‘de randen van de nacht’, een periode tussen vijf en zeven uur ’s morgens, waarin meer gevlogen mocht worden. Reken er dus niet op dat het aantal vliegbewegingen ooit teruggedrongen zal worden.

belvedere_ochtendspits_corridors

Maar er is hoop: niet bij iedere windrichting komen de landende vliegtuigen over je peperdure flatjes gevlogen hoor. Bij bepaalde windrichtingen gebruiken de vliegtuigen een andere baan(richting) om op de grond te komen. Dan heb je alleen last van de vertrekkende kisten.

Advertenties

9 reacties op “Genieten van de rust in Residence Belvedere? Dat had je gedacht!

  1. Cijfe-r en normenmanipulatie is één van de handelsmerken van alle belanghebbenden bij SPL. Dat het evenwel anders kan onder een ander regime, is bewezen op de tweede luchthaven van Europa, FRA.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s