Een zekerheidje van de posterijen in Nederland

In lang vervlogen tijden genoot je als postbode een zeker aanzien. Je werkte bij een degelijk bedrijf, had een levenslange goede baan met prima voorwaarden en dito pensioen. Wat wil je, de posterijen waren een staatsbedrijf en daarmee de postbodes ambtenaar. Inmiddels heeft de tucht van de markt ook huisgehouden in de brievenbestelwereld en zijn talloze postkantoren gesloten en hebben vele honderden, zo niet duizenden postbodes hun ontslag gekregen. Of ze mochten als deeltijder terugkomen.

Ik kan mij de tijd nog wel herinneren, zij het vaag, dat de post bij ons thuis twee keer bezorgd werd. Kom daar nog maar eens om. Je mag blij wezen als de postbode om de dag wat in je gleuf komt duwen. Een ander gevolg van de privatisering zijn de voortdurende naamswijzigingen van het bedrijf: PTT, KPN, TNT, TPG Post, PostNL, Deutsche Post. Al die veranderingen, ’t is om dol van te worden.

Maar is er dan helemaal niets waar wij ons in deze roerige posttijden aan vast kunnen klampen? Jazeker, de elastieken. Want of de postbode nu betaald wordt door de PTT, door TPG Post of PostNL, het maakt hem niks uit: de elastieken blijft hij gewoon op de grond pleuren.

.

Advertenties

9 reacties op “Een zekerheidje van de posterijen in Nederland

    • Haha. Voordat wij hier gingen wonen werd bekend dat een paar postbodes inderdaad zakken post hadden weggegooid. Ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat ze de gummies hebben laten zitten.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s