Vandaag is het de Dag van van alles en nog wat en een beetje

Vandaag is het de Dag van de Literatuur.

Dit tweejaarlijkse evenement wordt op 14 maart voor de dertiende maal georganiseerd door Passionate Bulkboek in De Doelen in Rotterdam. Op deze Dag worden ruim 5000 middelbareschoolleerlingen in contact gebracht met literatuur, waardoor bewezen wordt dat literatuur heus niet saai hoeft te zijn! Op deze Dag komen veel grote namen langs om leerlingen te informeren over dit onderwerp: Harry Mulisch, Jan Wolkers en Gerard Reve zijn eerder al te gast geweest, en in 2013 laten onder andere Herman Brusselmans, Adriaan van Dis en Kees van Kooten hun gezicht zien.

Interessant he? Vandaag is het ook de Internationale Dag van de Nier.

Niet geheel verrassend wordt op de Internationale Dag van de Nier (World Kidney Day) aandacht besteed aan het belang van onze nieren, maar ook het tegengaan van het stijgende aantal nierziekten en aanverwante gezondheidsproblemen wereldwijd. De Dag is een samenwerkingsverband tussen de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations. Dit jaar draait de Dag om het wijzen op het vroegtijdig (laten) controleren van de nieren om zo ziektes te voorkomen. De Dag vind in 2013 voor de achtste keer plaats en wordt ieder jaar op de tweede donderdag van maart gehouden.

Is dat niet geestig? Verder is het vandaag de Internationale Pi-Dag, de Steak en BJ-dag en de Internationale Dag voor de Rivier. Vijf dagen van… op één dag. Het kan nog gekker. Volgende week woensdag, de 20e is het ook een dag van van alles en nog wat:

  • Dag van de Zelfstandige
  • Nationale Boomfeestdag
  • Internationale Dag van de Francofonie
  • Wereldverteldag
  • Wereld Vrolijkheidsdag
  • Internationale Dag van de Mus
  • Internationale Dag van de Astrologie
  • Dag van de Ingenieur

dagvandecoachIedereen mag van mij zijn eigen dag hebben, met zijn eigen stokpaardjes en suffigheden. Wie ben ik om een loodgieter, een jonge ambtenaar, een dwerg, een stiefmoeder en een naakttuinierder het recht te ontzeggen zich belachelijk te maken? Maar waarom moet dat allemaal op een en dezelfde dag? Spreidt dat een beetje! Er gaan weken voorbij zonder dat één enkele droplul aandacht vraagt voor het ei, de post, de bouwvakker. O die had ik al genoemd. Kijk maar eens op Fijnedagenvan, daar zie je wat ik bedoel.

Over weken gesproken, er zijn niet alleen dagen van…, maar ook weken van… Die van de psychiatrie die kennen we allemaal. Maar dat er een week van de mediawijsheid bestaat, wist ik dan weer niet. Trouwens, wie coördineert al die dagen en weken van…? Ik vind het maar een zootje. Geen lol aan!

Hoe dan ook, op de site van Fijnedagvan kun je zelf evenementen insturen die nog niet in de lijst staan.

Advertenties

5 reacties op “Vandaag is het de Dag van van alles en nog wat en een beetje

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s