Met z’n uitgestreken snoet!

.

Swiebertje! Wat hebben wij niet genoten van die gemoedelijke zwerver! De verfomfaaide landloper viel van het ene avontuur in het andere en hoe vaak is hij niet – volkomen onterecht! – ergens valselijk van beschuldigd. Je wist dat het goed af moest lopen, maar man o man, wat was het altijd spannend. Die veldwachter zag er dan wel suf uit, maar denk erom, zo schrander vind je ze tegenwoordig niet meer. Zelfs de burgemeester, die toch immer in de goedheid van de mensen geloofde, twijfelde weleens aan de oprechte bedoelingen van ‘Swieber’.

Saartje niet! Als alle beschuldigingen richting Swiebertje wezen, als tien burgers hem met de hand op het hart als dader aanwezen, als zelfs zijn trouwe hondenogen hem niet meer konden redden, dan geloofde Saartje heilig in ’s mans onschuld. En nimmer, ik herhaal nimmer, werd haar vertrouwen beschaamd. Rare Swiebertje met zijn ingedeukte hoed, altijd in voor een dolletje, nooit te beroerd om iemand te helpen, kritisch op het wettelijk gezag zonder dat echt onder druk te zetten. Nee, er school geen kwaad in ’t kreng.

Swiebertje

In Oudewater staat een buste van Swiebertje. Ik ben er inmiddels achter dat de serie deels in Oudewater is opgenomen, maar wat heeft Hui Yang City ermee te maken heeft? Daar ben ik nog niet achter.

PS Oudewater is een bezoekje meer dan waard, een oud stadje te midden van Hollandse weiden. Prachtige fiets- en wandelomgeving. En je kunt er ook met de boot komen!

Advertenties

2 reacties op “Met z’n uitgestreken snoet!

  1. Oudewater is ook een vrome stad. Een SGP’er als burgemeester, las ik op Wikipedia. Dat verklaart ten dele de rare openingstijden van de horeca. Van een dorp met stadsrechten, mag men toch iets anders verwachten,
    En een reisje naar China door de burgemeester met zijn volgelingen op kosten van gemeenschapsgeld hoort bij ’t vak. Dat stadje in China ligt tenslotte niet in Siberie.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s