Guttegut, wat origineel!

.

Twijfels aan werking ‘poeptest’

De Gezondheidsraad twijfelt aan de ‘poeptest’ die gebruikt gaat worden bij het Nederlandse bevolkingsonderzoek naar darmkanker. De raad heeft minister Schippers geadviseerd het testbuisje van Italiaanse makelij nader te onderzoeken.

Nederlanders tussen de 55 en 75 krijgen vanaf september een oproep om hun ontlasting op te sturen voor controle. De overheid heeft daarvoor bij een Italiaanse fabrikant miljoenen testbuisjes besteld. Volgens de Gezondheidsraad is de testvloeistof in de buisjes vermoedelijk niet gevoelig genoeg om bloedsporen aan te tonen, waardoor mogelijk te weinig beginnende tumoren opgespoord kunnen worden.

Fyra

mini-sterCritici spraken eerder al over ‘de Fyra onder de testbuizen’. Minister Schippers zegt daarover: “Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Met de Fyra is het niet goed afgelopen”.
Schippers neemt het advies van de Gezondheidsraad heel serieus. Ze zal volgende week met “alle deskundigen bij elkaar komen en dan gaan we kijken wat we er verstandig mee kunnen doen”. (NOS)

Wat weet zo iemand nou van treinen? Ga toch poeptesten!

Advertenties

10 reacties op “Guttegut, wat origineel!

  1. Schippers wordt aangeraden die bagger te onderzoeken ? Nou moe ! Bij jullie zijn de ministers blijkbaar er niet vies van om hun handen vuil te maken. En dan wil ze achteraf nog met de resultaten verstandig om gaan ! Schippers for President. Als jullie er ooit van af willen, van die minister bedoel ik, stuur ze dan maar naar ons. Eventueel per Fyra, hebben we ruimschoots de tijd om een ontvangstcommitteetje op te trommelen.

  2. Als je wel eens zo’n buisje hebt moeten vullen zul je je eerder afvragen hoe je hem vol krijgt dan leeg. Dat laatste is hun zorg (last)

    Maar wat ik me nou altijd afvraag: waarom moeten die buisjes helemaal uit Italië komen, kunnen wij hier zoiets niet maken? zou toch goed voor de werkgelegenheid zijn, en het scheelt een vrachtwagen die dagen onderweg is. Leren we dan nooit dat “eigen land eerst” geen fout motto is?

    • Het kan niet anders dan dat de maffia er achter zit. Misschien zijn ze wel in China gemaakt, maar Italië getransporteerd en vervolgens naar hier vervoerd. Wat je ver haalt is lekker?

  3. Ja hoor, het moet weer goedkoop. Niks geleerd van die Fyra zeker. Ik had vroeger een Fiat, ook Italiaans. Niks anders dan ellende mee. ‘(F)iks (It) (A)gain (T)ony zei ik iedere keer als ik dat kreng naar de garage bracht

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s