Een bezuiningstip van Cornutus voor De Meern

Een aanzienlijk deel van De Meern, een van de voormalige dorpen ten westen van Utrecht en na een annexatie als wijk door het leven gaand, is ingericht als 30-kilometerzone. Ook zijn er de afgelopen jaren veel fietspaden aangelegd. Dat is helemaal niet verkeerd en het komt het het fietsverkeer zeer ten goede. Dat het lastiger wordt om met de auto vanuit de buitenwijk de kern te bereiken, nemen we voor lief.

De Meern is, zoals talloze andere dorpen in Nederland, de vorige eeuw gegroeid van een klein dorp naar een groot dorp. Eigenlijk hadden ´ze´ in de jaren zeventig een fijne rondweg aan moeten leggen, maar dat is nooit gebeurd. Met als gevolg dat er ergens in zo´n dorp, ook nu weer net als in al die talloze andere dorpen zonder rondweg, een fijn kruispunt is waar iedereen vanaf wil. Dat is hier het kruispunt bij de Meernbrug.

Er rijden behoorlijk wat auto´s, hoewel minder dan voorheen en fietsers kruisen er de snelbusbaan. Het maffe is dat je op alle wegen naar en van dat kruispunt maar 30 mag rijden en op het kruispunt zelf – wat zal het zijn, tweehonderd vierkante meter? – weer 50 mag.

Meernbrug 30 kilometer (1)

Meernbrug 30 kilometer (2) Meernbrug 30 kilometer (3) Meernbrug 30 kilometer (4)

Daar kunnen een paar verkeersborden verdwijnen.

.

Advertenties

5 reacties op “Een bezuiningstip van Cornutus voor De Meern

  1. Dat is inderdaad een domme situatie. Misschien eindigde die zone 30 ooit daar en heeft men later beslist om verder opnieuw zone 30 in te voeren, eerst voor wie recht door rijd en later voor wie naar rechts afslaat? Hoe dan ook een onnodig en nutteloos om dat bord die het einde van zone 30 aantoont nog te laten staan.

  2. Vroeger, heel vroeger, was er de Leidse Bosjes’ rotonde, zonder verkeerslichten. Tenzij er een paar idioten waren, die daar rondjes bleven draaien, liep het verkeer nooit vast.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s