Wie dit leest is gek!

.

De collectieve veiligheidsgekte heeft nu wel zijn hoogtepunt bereikt. Was er vorige week nog sprake van potentieel gevaarlijke eenlingen, nu heeft NU.nl het over eenzame gekken. Tussen aanhalingstekens, maar toch. Dat ze bij NU.nl gestoord zijn wisten we natuurlijk al langer en van de politie vermoedden wij het al, maar inmiddels is ook de burgemeester van Amsterdam Van der Laan de weg compleet kwijt.

Volgens hem hebben sommige mensen psychische problemen en projecteren ze die op het koningshuis. Dat zou plots de schuld van alle ellende zijn. Nu heb ik absoluut geen verstand van psychoten en psychosen, maar ik weiger te geloven dat alle geesteszieken de Oranjes overal de schuld van zouden geven. By the way wat mankeert er aan die redeneerlijn?

Volgens de Amsterdamse hoofdgek wordt vooral gelet op ‘afwijkend gedrag’. Dat is volgens hem een lastige klus. Joh? Voor de politie is dat helemaal niet zo moeilijk. Iedereen die niet bij de politie werkt vertoont afwijkend gedrag. Laatst nog schreef ik over de ineffectiviteit van de politiehelikopters. Bij de opsporing van een paar daders pakten ze een vent op die duidelijk afwijkend gedrag had vertoond: niet omhoog kijken naar de helikopter. Zo denken ze dus bij de politie. Iedereen is een potentieel gevaar.

En wat zegt Van der Laan – een socialist nota bene – nog over de ambtenaren die de eenzame gekken moeten opsporen:

“Laten we met z’n allen veel respect hebben voor de mensen die dat moeten doen.”

Is die Van der Laan eigenlijk getrouwd?

.

Advertenties

2 reacties op “Wie dit leest is gek!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s