Kwestie van beroerde timing…

.

De Nederlandse Energie Maatschappij, je weet wel, waarvan die hond zo stellig beweerde dat we daar vooral naar moesten overstappen, is met de billen bloot gegaan. Ze leveren toch niet zo vaak groene stroom als wij denken. En die andere lekker ook niet! Nu dacht ik al helemaal niet dat er groene stroom aangeboden zou worden, dus de vraag is hoeveel dat aandeel dan wel is. Gisterochtend checkte NRC Next of die heldhaftige boetedoening van de baas van de hond wel klopte. Dat deed het!

groene stroom

Deze week nog berichte een Belgische nieuwssite als dat het overgrote deel van de zogenaamde groene stroom daar gewoon uit de kerncentrale van Doel of de ­gascentrale van Jemappes-sur-Sambre. Allemaal koren op de molen van de ongelovige. Was dat even lachen toen gisteren een brief van de Vereniging Eigen Huis op de spreekwoordelijke deurmat viel, waarin de bewoner van mijn huis, ergo ik, werd opgeroepen om gezamenlijk over te stappen op groene stroom.

Altijd groen

Met onze Collectieve Inkoop Energie leveren we ook een bijdrage aan een duurzame wereld. Ons aanbod is namelijk standaard met groene stroom, opgewekt uit natuurlijke bronnen, zoals wind of water. Overstappen via Vereniging Eigen Huis is vooral makkelijk en veilig; mocht er onverhoopt iets mis gaan met de overstap, dan kunt u op onze hulp rekenen.

Mwa, ik denk niet dat ik het doe.

altijd groen

Eén reactie op “Kwestie van beroerde timing…

  1. Dit gaat zelfs zover, dat de Noren met hun waterkrachtcentrale’s niet eens meer CO2 certificaten aanbieden om de handel in CO2-certificaten niet verder te vervuilen. Die dingen kosten, tot groot verdriet van Barroso, zo’n halve Eurocent. Alle mooie Brusselse plannen voor biogas m.b.v. vlas en koolzaad in duigen.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s