Cornutus vindt: Strafkamp voor buurman die politie valse tip gaf!

Onlangs meldden verschillende media dat Justitie de mening van de burger gaat peilen inzake de Nederlandse strafeisen.

Nog voor de zomer komt het Openbaar Ministerie met een app waarmee burgers hun mening kunnen geven over de hoogte van strafeisen. Justitie wil de gebruikers van de app voorbeeldzaken voorleggen en vragen welke straffen zij passend vinden. Justitie wil op deze manier nagaan of de strafeisen nog wel aansluiten bij het rechtsgevoel van burgers. Ook wordt via de app gevraagd welke omstandigheden een zwaardere straf moeten opleveren.

Wat nou rechtsgevoel? Volgens mij moet je zulke dingen juist níet bij de burger neerleggen. Want dé burger, dat zijn die gasten die op Fortuyn stemden, die aanhanger zijn van Wilders en die met alle winden meewaaien, zonder zich ergens in te verdiepen. Neem nou onderstaand komkommerverhaal.

inbreker LR kop

UTRECHT – Agenten hebben dit weekend in het Utrechtse Leidsche Rijn onnodig een woning omsingeld. De politie was getipt dat er een inbreker rondliep in een huis aan de Duke Ellingtonstraat. Agenten gingen er met meerdere eenheden op af en omsingelden het huis.

KINDEREN
Daar bleek dat de bewoner het licht van zijn gsm gebruikte om bij te schijnen. Naar eigen zeggen wilde hij geen felle lamp gebruiken, om te voorkomen dat zijn kinderen wakker zouden worden. De agenten konden onverrichter zake terug naar het bureau.

Bron: RTV Utrecht

Gelukkig heeft de politie alle tijd om daar met man en macht op af te gaan, met meerdere eenheden. Een van de burgers reageerde als volgt op dit bericht

De man wilde geen felle lamp gebruiken, om te voorkomen dat zijn kinderen wakker zouden worden. Slapen de kinderen beneden in de huiskamer dan? Als beneden de lichten aan zijn, zie ik daar niks van als ik boven op bed lig. En al helemaal niet als de slaapkamerdeur dicht is. Deze man mooi de rekening sturen voor de onnodige politie inzet.

En van zulke burgers moet de strafeis afhangen? Dacht het toch niet.

Off the record: van mij mag die figuur die de politie tipte alle kosten van die ingezette eenheden gerust betalen. En geef hem daar bovenop nog vijftien jaar strafkamp. Dat zal ‘m leren, de zeikstraal! Laat ie lekker naar zijn eigen kijken! Hm, toch niet zo’n slecht idee van die app.

Advertenties

6 reacties op “Cornutus vindt: Strafkamp voor buurman die politie valse tip gaf!

  1. Gevaarlijke ontwikkewling, mensen het gevoel geven voor eigen rechter te kunnen spelen. De volgende stap is in plaats van ‘kunnen’ is dat ‘mogen’ wordt ontleend aan de rechten op ‘kunnen’. Dat is eerder gebeurd.
    Ik blijf erbij, net zoals de EU met Neelie, Nederland moet een eigen IT-Minister met een eigen Ministerie krijgen. Niet alleen om IT nog beter op de kaart te zetten, maar ook om de “Opstelten-tje’s” in de samenleving in toom te houden.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s