Doe maar rustig aan met dat teiltje!

.

Volgens mij is de remedie tegen een warm huis de zon buiten houden. Dat kan door op de Noordpool te gaan wonen, maar je kan ook lappen voor de ramen hangen, of rolluiken sluiten. Maar dan moet je ze wel eerst hebben.

Dit rolluik kan uit gevoerd worden met een geïntegreerde hor. Het lijkt in eerste instantie op een standaard ROMA.XP rolluik maar wanneer het pantser volledig gesloten is kan het pantser naar wens automatisch naar buiten scharnieren. Hierdoor wordt naast het zonweren met het rolluik de mogelijkheid geboden zeer goed te kunnen ventileren zonder overlast van muggen en vliegen. Daarbij zal een prettige lichtinval worden gerealiseerd.

De Roma rolluiken van het .XP-systeem zijn speciaal, deze rolluiken kunnen namelijk naast dat het een standaard rolluik is uitgevoerd worden met een geïntegreerd insectenhor, screen, of zonne-energie systeem ook nog eens uitgevoerd worden met een extra veiligheidspakket wat een braakvertragende functie heeft.

´k Begrijp er geen lor van. Dan maar naar de Noordpool.

cornutus_ijsschotsen

Advertenties

9 reacties op “Doe maar rustig aan met dat teiltje!

  1. Kennelijk heerst in kosmopolitisch NL nog steeds brede antipathie jegens rolluiken, gelezen de associatieve verschrijving. En zijn de voordelen tijdens barre winterse omstandigheden vergeten. Maar ja, zal wel komen omdat scharniervensters veelal nog vaak naar buiten openen en met storm eruit geblazen worden.

  2. Rolluiken… De gruwel van de samenleving. Daar zou de afdeling esthetica onderdeel van de bouwcommissie zich eens over moeten buigen..

  3. Ik snap het helemaal. Het is codetaal.
    Je moet een overkapping over je huis bouwen zeggen ze. Die overkapping noemen zij een rolluik. Om te ventileren (anders gaat het huis schimmelen) hoef je alleen de kap even open te schuiven. Doordat er onder de kap een horsysteem zit weer je toch nog inbrekers als de kap is opengeschoven.

  4. Ik snap dan weeral geen lor van het feit dat je er in slaagt om de zon buiten te houden door aan de Noordpool te gaan wonen. In de winter misschien omdat er de zon niet opkomt maar dan is het alweer koud genoeg in Nederland. Met of zonder rolluiken. In de zomer heb je verdraaid 24/24 uur zon op de Noordpool. Vraag het maar aan de ijsberen.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s