Welkom in Rotterdam, neem schoon ondergoed mee!

Voor een kleine vijftig euro kun je jezelf – op z’n Rotterdams gezegd – van de Euromast laten pleuren. Tokkelen heet dat dan. Ingesnoerd in een tuigje stap je op honderd meter hoogte over de balustrade van het uitkijkplatform, je haakt jezelf vast aan een lange lijn die schuin naar beneden loopt en nadat je jezelf bevuild hebt, stap je met een een-twee-drie-in-godsnaam overboord. Tien seconden later sta je weer op de grond.

cornutus_tokkelen_euromast

Je vraagt je af waarom mensen dat doen. Er is altijd een risico aan verbonden en wat bewijs je er nou eigenlijk mee? Bovendien, als de bouwers van die mast geweten hadden dat mensen er voor hun lol vanaf zouden springen, zouden ze die rand nooit zo hoog hebben gemaakt.

Toen we even later langs de Parkkade reden zagen we een paar kustvaarders liggen. Op de achtersteven hingen zogenoemde freefall lifeboats, waarmee je dicht opeengepakt en allerminst voor je lol het zinkende schip kunt verlaten.

cornutus_norvind_gibraltar

Rare jongens, die Rotterdammers. Maar gelukkig is het niet alleen maar waaghalzerij wat de klok slaat, daar aan de Maas.

cornutus_parkkade_model

Advertenties

10 reacties op “Welkom in Rotterdam, neem schoon ondergoed mee!

  1. Dat trapje ziet er anders nogal bouwvallig uit.
    Als je daar op je platte gebit gaat door een losse steen had je beter in een veilig tuigje van de Euromast kunnen donderen.

  2. De freefall lifeboats heb tig keren gedaan. Akelig … Als kapitein dien je x keren te pompen met een hendeltje alvorens de boot loskomt. X is een onbekende. Iedere keer weer schrikken en een wee gevoel in de buik. Volgende keer boek ik de toren. Lijkt me een leuk idee.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s