Even doorbijten!

.

Laten we eens een oefening doen. Het is geen gemakkelijke, dat zeg ik op voorhand, maar je kunt het. Doe je ogen even dicht, ontspan je, geef jezelf de tijd om alle gedachten die nog in je hoofd zitten te laten ontsnappen. Schouders los, armen los, lekker rustig ademen. In, uit, in, uit, in. We beginnen. Beeld je in dat God bestaat.

Geeft niks, ontspan maar weer even, armen los, rustig ademen. In, uit. Die God heeft alles op de wereld geschapen. Nee, niet het heelal, zo moeilijk is de oefening ook weer niet hé! De dieren, de planten, de mens. Dat heeft-ie naar eer en geweten gedaan, heus. Ieder schepseltje doet ertoe, ieder plantje heeft zijn plekje en de mens, ach vooruit, die is de rentmeester van dat alles. In de naam van die God, voert hij het beheer over alles wat er leeft. En net zoals God de mens liefheeft – alle mensen, dus ook jou en zelfs mij – verwacht hij dat ook wij alles liefhebben wat op aarde leeft. ’t Is geen gemakkelijke oefening, ik zei het al, maar je doet het goed.

Nu is het niet zo moeilijk om van sommige dingen te houden. Een vuurgoudhaan, een jong poesje, jonge sla in mei, kijk ernaar en je smelt. Maar die God (wat een zeikoefening begint dit te worden) stelt zijn rentmeesters graag op de proef. Daartoe heeft hij een paar dieren geschapen die als test voor de mens dienen. Kun je onvoorwaardelijk van deze schepselen houden, dan mag je eeuwig met de trein reizen. Gratis!

Als je op onderstaande foto klikt, kom je bij een fraaie lijst van… uitdagingen zullen we ze maar noemen. Kun je zonder te lachen of te kokhalzen de hele lijst afwerken, en je kunt dat aantonen, vraag dan bij mij je tienertoerkaart aan.

pacu

Ceci n’est pas un cheval

.

Klaar met de oefening. Het was allemaal maar gekkigheid hoor. Je kunt weer normaal doen.

Advertenties

8 reacties op “Even doorbijten!

  1. Bored Panda verruimt onze blik, en jij nu ook.

    Die vuurgoudhaan heeft wel indruk op je gemaakt! Om even vol te houden: de Kolibrievlinder komt ook in Nederland voor…. Je moet ‘m effe weten te vinden. Succes!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s