Laat je op Lowland niet pakken door die NSB’ers!

Hebben we onze handen al vol aan de politie die van iedere burger een verdachte maakt, moeten we nu ook op de muziekorganisator Mojo gaan letten. Die wil namelijk – in een poging de zakkenrollerij tegen te gaan – van iedere festivalganger een NSB’er maken.

Festival roept op foto’s van verdachten te maken

Muziekfestival Lowlands roept bezoekers op foto’s te maken van mensen die ze ervan verdenken te stelen. De beelden kunnen ze naar ‘verdacht@lowlands.nl’ mailen. Het muziekfestival in Biddinghuizen, dat vrijdag van start gaat, adviseert om waardevolle spullen in de daarvoor bestemde lockers op te bergen. „Onder meer vanwege de recente incidenten met zakkenrollers op Gaypride, Sziget en andere evenementen besteden we hier nu extra aandacht aan”, aldus een woordvoerder van Lowlands-organisator Mojo. Bron: Novum

En wat doen zij dan met die foto’s? Sturen ze die naar de politie? Bewaren ze die? Wie voert een fatsoenlijke controle uit? Wat een slecht idee. Je kunt als organisator ook de mensen oproepen om vandaag, morgen en overmorgen je peperdure spullen eens thuis te laten en lekker samen dat festival te beleven. Heel ouderwets, gewoon zitten/staan en luisteren. De thuisblijvers hoeven heus niet te weten dat de bezoeker om 23.48 uur een poepie dwars zat. Die oproep slaat bovendien nergens op omdat ze de mensen vragen hun spullen in de locker op te bergen. En waar moeten ze dan een foto mee maken?

Ik ben niet van de festivals, maar ik zou zeggen: iedere bezoeker maakt een foto van zijn buurman/buurvrouw en stuurt die stante pede naar verdacht@lowlands.nl. En ’s middags weer, en ’s avonds en ’s nachts. En zaterdag en zondag ook weer. Sterker nog, iedereen stuurt de komende dagen doorlopend foto’s van het kan me niet donderen wat naar de Lowlanders: van je verdachte kat, de stiekeme vleesetende plant, de autodeur van je buurman, je middelvinger. Alles mag.

Ik geef het voorbeeld. Zie je die ene met die donkere jas, links? Een beetje amicaal doen tegen die gast met dat hoedje, maar onderwijl wel sneaky zijn zakken rollen.

verdachte_sujetten

Enfin, mocht je de komende dagen als zakkenroller zijnde, qua crimineel gedrag gesproken, je brood willen verdienen, bezondig je dan niet aan de verdachte gedragingen die de politie zelf heeft opgesteld: Herken de crimineel.

Advertenties

7 reacties op “Laat je op Lowland niet pakken door die NSB’ers!

  1. hey hey wat ik zo typisch vind zijn deze woorden van de directeur in 2011 kijk maar naar t filmpje …. en nu maakt hij zelf van de lowlands gangers een nsb lid door ze elkaar te laten fotograferen? wtf? lekker sfeertje dan ben blij dat ik er niet ben nu wand straks vind iedereen me verdacht, ik maak me zerieus zorgen what’s next, mensen die elkaar fotograferen in de AH vanwege winkel diefstal? als ze het op een festival klaar krijgen om mensen zulke dingen te laten doen(meestal toch wel relaxte mensen die meestal lak hebben aan controle etc. dan moet het ze in de normale samenleving toch zeker lukken he? nja hier het filmpje van een nsb hatende en pvv hatende directeur die alleen maar streeft naar een lekkere vrije sfeer op lowlands

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s