Wat doet een Australisch motorrijder in de Utrechtse zeeheldenbuurt?

Een collega van mij maakt er een sport van om mensen die hem de weg vragen enigszins op het verkeerde been te zetten. Wat doet de grapjurk namelijk? Als iemand de weg wil weten naar, noem eens wat, het Willy Dobbeplantsoen, dan geeft hij de correcte aanwijzingen en mompelt ter afsluiting steevast iets in de trant van “Dat is makkelijk te vinden hoor, dat is de schildersbuurt.”. De wegvrager in verwarring achterlatend. Heel flauw. Ook ik heb dat een keertje gedaan, maar toen bleek de arme dame in kwestie zich compleet in de plaats vergist te hebben: ze moest in Leusden zijn, niet in Vleuten. Daar sta je dan met je goeie grap.

Enfin door die collega ben ik altijd scherp op straatnamen en buurten. Van de week stond dit berichtje op RTV Utrecht.

steekpartij

UTRECHT – Bij een steekpartij in de Vermeulenstraat in de Utrechtse Zeeheldenbuurt zijn vrijdagavond rond negen uur twee mannen en een vrouw gewond geraakt. De politie heeft twee mensen aangehouden.
Blablabla.

Bron: RTV Utrecht

Een zeeheld, denk ik dan, wie zou dat kunnen wezen? En dan biedt wikipedia antwoord. Vermeulen kan verwijzen naar:

Advertenties

9 reacties op “Wat doet een Australisch motorrijder in de Utrechtse zeeheldenbuurt?

  1. Nou ja, dat is bij mij achter. Een raar stukje wijk zonder echt bij een buurt te horen. Links zit de Zeeheldenbuurt met echte zeehelden, rechts het Griftpark, voor (als je over het riviertje de Grift springt) zit je in Wittevrouwenbuurt en achter loopt de verkeersweg. Het wijkje waar ik woon was vroeger Veeartsenijterrein. Er loopt een sliert van oude Veeartsenijgebouwen langs de Grift in Wittevrouwen en de laatste staat aan de overkant naast mijn appartement. Het schijnt dat hier een veld was waar de ezels liepen (?!).
    Er heeft een tijdje een bord gehangen aan het begin van onze wijk op de hoek van de Alexander Numankade: Griftkwartier. Het wijkt af van de gemeenteborden, dus mogelijk een buurtbewoners initiatief. Een mooi, groen, rustig stukje Utrecht zonder echt ergens bij te horen. Een zwart gat voor taxichauffeurs en andere automobilisten. Hoe heeft die messentrekker het ooit kunnen vinden?

  2. “Wàààààt ?” dacht ik nadat ik voor de 3de (derde) maal de lijst van Vermeulens had overlopen. De bekendste staat er niet tussen ! Hoe kan Cornutus die gemist hebben ? Wie zegt Vermeulen, zegt Joske, Trammezandlei 122, Schoten. Jawel mijnheer. Zelfs Wikipedia kent hem. O jawel.
    Daarom beste Cornutus : plamuur het gat in je cultuur … http://www.youtube.com/watch?v=-a1jHvp1eIA

  3. Cor ! Niet alleen Joske, de enige echte onvervalste Vermeulen held, ontbreekt op je lijst maar ook de enige echte Hollandse zeeheld : Joan Vermeulen. De stoere koopman die nooit versaagde en eigenhandig buitenlandse markten ging aanboren door de zeven wereldzeeën af te schuimen. Petje af voor die Utrechtse straatnamenbedenker. Die is zeker niet over een nachtje ijs gegaan. Nee mijnheer, lees zelf maar : http://www.dbnl.org/tekst/_tij003195201_01/_tij003195201_01_0020.php

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s