Had ik het toch niet helemaal verkeerd gezien!

 

Weet je nog dat ik een tijdje geleden een foto plaatste van een dubbele deur bij onze afdelingen Opleidingen?

deur1

Ik raak daarvan altijd in de war en moet heel goed nadenken welke kant ik moet openduwen. Maar nu blijkt dat ik gewoon normaal ben. Een pak van mijn hart.

Levensgevaarlijk

Niet doen: doorzichtig etiket op deur plakken

Amsterdam. – Duitse psychologen vinden dat op glazen deuren geen doorzichtige etiketten met ‘duwen’ of ‘trekken’ meer gebruikt moeten worden. Ze kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Wie zo’n deur van de verkeerde kant nadert, moet dat opschrift in spiegelbeeld lezen én de betekenis omkeren: ‘duwen’ in spiegelbeeld betekent dat je moet trekken, en vice versa. Het gevolg is dat het aantal fouten (duwen in plaats van trekken) stijgt van 3,1 naar 9,5 procent, bleek uit onderzoek met virtuele deuren. De reactietijden liepen op van 700 naar 900 milliseconden als mensen ‘aan de verkeerde kant stonden’. Het probleem zat in het omkeren van de betekenis, niet in het lezen in spiegelbeeld, schreven psychologen deze maand in Journal of Experimental Psychology: Applied.

NRC

Advertenties

11 reacties op “Had ik het toch niet helemaal verkeerd gezien!

  1. Is er wel een correctie doorgevoerd op het steeds maar stijgende aandeel dames in het bedrijfsleven? En dan nog een Duits onderzoek….. Die kennen dat Nederlands toch sowieso niet goed lezen?

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s