Van uitstel komt misschien afstel

.

Hoe verschrikkelijk het voor de oude koningin ook is – je zoon die het leven laat – er is altijd een klein lichtpuntje. Op 14 september zou Beatrix een afscheidsfeest geven, maar dat is vanzelfsprekend afgeblazen. Een oud-koningin is ook maar een mens. Daarmee is haar voorlopig in elk geval het melkbussofoonconcert bespaard gebleven.

Staphorst heeft begrip voor afblazen afscheidsfeest prinses Beatrix

De zeven inwoners van Staphorst die de openingsact zouden zijn van het afscheidsfeest voor prinses Beatrix op 14 september zijn teleurgesteld dat het feest niet doorgaat, maar hebben daar alle begrip voor.

Het afscheidsfeest voor de voormalige koningin in Ahoy gaat niet door in verband met het overlijden van prins Friso, de zoon van Beatrix. Daar hadden ze in Staphorst al rekening mee gehouden, maar tot nu toe werd gezegd dat van afblazen geen sprake was. Inmiddels is bekend geworden dat het feest wordt verplaatst naar het voorjaar.

melkbus

Deel vakantie voor opgeofferd
De inwoners van Staphorst hebben een ode aan prinses Beatrix voorbereid met een zogenoemde melkbussofoon. Daar waren al veel voorbereidingen voor gedaan en de initiatiefnemers hebben er een deel van hun vakantie voor opgeofferd. Maar ze begrijpen het besluit: “Dan hebben we nog een cadeautje voor het voorjaar.”

Het is nog niet zo ver. Een leuke tip voor 14 september? Dan strijdt de sympathieke Vleuterweidense visboer Tom Tuijp (die eigenlijk een Volendammer is) om de titel Visspecialist van het Jaar 2013. Daar kom ik nog op terug.

Advertenties

Eén reactie op “Van uitstel komt misschien afstel

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s