Koop zoveel mogelijk makrelen!

.

Bezorgt u ons de titel? Dat is de vraag die de Volendammer Vishandelaar Tom Tuijp uit Vleuterweide ons stelt.

visspecialist 2013_1

Waarom eigenlijk? Alleen voor de verkoop, kennelijk. Gisteren heb ik uitgelegd wat de doelstellingen zijn van het organiserende comité. Wat wíj moeten doen om hem Visspecialist van het Jaar 2013 te maken, is zoveel mogelijk makreel kopen. Zo simpel is het. Volgens de juryvoorzitter luidt de opdracht:

De beste uit deze eerste ronde worden genomineerden voor de uiteindelijke titel Visspecialist 2013. Deze ronde is gericht op het vakmanschap van de visspecialist en de genomineerden moeten 3 concrete opdrachten live uitvoeren . Dit jaar doen we live opdrachten in de eigen winkel, waar de ondernemer een verkoopopdracht met makreel moet uitvoeren. (…)

Voor Tom is het belangrijk dat hij op 14 september zijn doelstelling met betrekking de verkoop van de makrelen haalt. U doet hem een groot plezier als u dus op die 14e bij hem een makreeltje komt kopen. Als het goed is kunt u dan tevens genieten van de typische Tom Tuyp verkooptechnieken en Tom Tuyp gastvrijheid!

koop makreel

Nou zal ik niet beweren dat de vis van Tuijp niet goed is, integendeel. Ik heb er onlangs een paar nieuwe haringen gekocht en die kostten goudgeld smaakten voortreffelijk. Maar anders dan bij de befaamde jaarlijkse haringtest van het Algemeen Dagblad, lijken smaak en kwaliteit bij deze wedstrijd niet op de eerste plaats te staan. Overigens is Tuijp niet de enige finalist, er zijn er meer en de finale wordt uitgesmeerd over verschillende dagen.

Op afgesproken halve dag komt de jury met een filmploeg de prestatie van de visspecialist opnemen en beoordelen. Op de visbeurs (op 7 oktober) wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens het beursgala.

Een makreeltje doet bij de Volendammer normaal gesproken € 4,75. Wil Tom zijn doelstelling halen, dan zou ik ze verpatsen voor een eurootje of twee, tweeënhalf. Ik heb helaas de 14e verplichtingen elders, maar ik zou zeggen: steun de economie, maak Tom Tuijp Visspecialist van het Jaar 2013!

Advertenties

8 reacties op “Koop zoveel mogelijk makrelen!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s