Het is maar hoe je het bekijkt

.

Reizen met een camper is, zo hebben we ervaren, niet alleen heel leuk, maar vooral ook leven in je eigen wereldje, dat bij slecht weer zo klein is als je camper en bij mooi weer zowat de hele aarde omvat. Wat geeft het? Comfortabel gezeten op je hoge plek trekt de wereld aan je voorbij. Je kijkt lekker over de personenauto’s voor je en omdat zo’n camper niet vooruit te branden is, moet je het rustig aan doen.

Vind je de wereld in de verte niet zo denderend, dan draai je gewoon aan je stuur en zoek je een andere. Simple comme bonjour, zeker in Frankrijk. Heel leuk. Wij stellen meestal de taal van de TomTom in op die van het land waar we doorheen rijden, gewoon om erin te komen. Nadat je twee of drie keer al dan niet expres van de ingestelde route bent afgeweken en de zwoele juf je voortdurend Faites demi-tour, dès que possible heeft toegeroepen, heb je het gevoel al een aardig mondje Frans te spreken. Fetemtoer!

Wat ons vooraf heel leuk leek, was overnachten op mooie locaties, zonder andere campers om je heen. Omdat de meeste camperaars er zo over denken, valt dat niet altijd mee en zul je je eigen wereldje moeten maken. In Dieppe bijvoorbeeld stonden we moederziel alleen aan de voet van hoge witte krijtrotsen. Wat wil je nou nog meer?

camper5

Super toch? Blauwe lucht, lekker je potje koken, glaasje wijn erbij. Dan een kopje koffie om vervolgens een ommetje te maken langs de haven.

camper6

En als je dan doorloopt kom je al snel op de boulevard uit en kijk je warempel zó de ondergaande zon recht in zijn gezicht.

camper7

En als je bij het terug wandelen vanaf de overkant niet naar de witte krijtrotsen kijkt waar je je camper hebt geparkeerd, dan blijft de illusie in tact.

camper8

.

Advertenties

4 reacties op “Het is maar hoe je het bekijkt

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s