Waarom niet/wel langs de Moezel?

.

Op de terugweg reden we – en dan ben je van het vakantiegeleuter af – via Duitsland terug naar Nederland. Meer precies via de Moezel. We hebben daar ook een nachtje overnacht en we kwamen tot de conclusie dat we 25 jaar te vroeg waren. Hier vooral heel veel Nederlanders die de leeftijd der zeer sterken bijna hebben bereikt. Ik zal niet beweren dat ze allemaal een ringbaardjes hadden (de meeste vrouwen namelijk niet), maar het leek haast een voorwaarde om je kar er te parkeren. Het was er vooral heel erg druk, camperstellplatz na camperstellplatz barstte uit zijn voegen. En dan die verwarring over de wijnen. Nu eens zie je een bord met Rotwein en dan weer een met Weingut. Volgens kenners kan die eerste ook best lekker zijn. Schiet mij maar lek!

Ik begrijp wel waarom er zoveel mensen heen trekken. Ik kan het haast niet uit mijn mond krijgen, maar ik vind het er stiekem best mooi. Maak zelf maar je keuze: niet naar de Moezel of wel naar de Moezel.

Moezel_nee

Daarom niet.

Moezel_ja

Daarom wel.

Advertenties

6 reacties op “Waarom niet/wel langs de Moezel?

 1. Er was eens een tijd dat de Duitsers alles ‘zu hause’ hadden, nu nemen ze hun huis gewoon mee. Wat kan een mens toch verlangen naar ‘vroeger’.

  • We zagen een camper – Duits – van maar liefst 9 meter lang. Leren zetels, super de luxe, heel ruim, van alle gemakken voorzien. Maar de heer des ‘huizes’ liep wel besmuikt over het terrein met een closetrol in zijn handen naar de wc’s. 😉

 2. Hadden ze misschien vroeger wel helemaal geen zin in oorlog? Zochten ze gewoon een plekkie om te poepen in Polen? Sommige dingen doe je gewoon liever niet in je eigen leefomgeving!
  Wij doen overigens ook zoiets in chersonissos…….

 3. Pro capita bezitten Duitsers meer campers dan Holländer. Buren verderop hebben twee luxe campers met WIFI op het boerenvakantie erf staan. Zijn van drie Poolse gasten, die van daaruit het huis van de buren, andere huizen renoveren, (groente)tuinen onderhouden en bootjes opknappen. De enige haan die daarnaar kraait is de erfhaan omdat alles volstrekt legaal is (werkvergunning, belastingen & zo).
  In Noord Amerika werd dat vroeger de trek naar het Westen door gelukszoekers genoemd.
  Inderdaad ongekende vrijheid met een camper! Zijden van paard & wagen zijn tenminste verleden tijd.

 4. En dan zonder de druk dat je een nieuw leven moet gaan opbouwen, of je te moeten verweren tegen (terecht) opstandige oorspronkelijke bewoners. Wat dat betreft heb je in Frankrijk wat minder te vrezen dan in Duitsland 😉

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s