De populaire Frans. Laat mij er effe buiten, wil je?

Verschillende mediummen namen het onderstaande bericht van de RKK over de vermeende populariteit van de kerkvader min of meer klakkeloos over.

paus1

Het paapse artikel vervolgt met:

De Argentijnse paus krijgt van de totale Nederlandse bevolking het rapportcijfer 7. Van de katholieke Nederlanders heeft 90% vertrouwen in hem en 80% van deze groep is zelfs trots. Tweederde van de katholieken denkt dat paus Franciscus de Rooms-Katholieke Kerk zal veranderen.

Dat ‘totale’ dat klopt niet. Allemaal goed en aardig, iedereen mag geloven wat ie wil, maar ga nou even niet beweren dat ík hem een 7 zou hebben gegeven. Het is mij niet gevraagd en werd het mij gevraagd dan gaf ik hem een 0 noch een 10,ik gaf hem gewoon helemaal niks! Schei eens uit zeg, straks gaan ze ‘m nog uitnodigen om naar Nederland te komen. Moet er niet aan dénken!

paus3

 

Advertenties

4 reacties op “De populaire Frans. Laat mij er effe buiten, wil je?

  1. Twee dingen. Het Koninklijke echtpaar was reeds in Rome bij de nieuwe Paus. Da’s één. Ten tweede, over de 100.00 $ van Máxima aan de Argentijnse Katholieke Kerk, voor wie de nieuwe Paus destijds werkzaam was, niet gesproken (lees, ‘niet gesproken’) nadat de ontbinding van het huwelijk waar Máxima uit voortkwam, door de werkgever van de nieuwe Paus was goedgekeurd.

    Daarom moet een tegenbezoekje kunnen. Pausen komen wel voor minder naar een land, waar een Koningin geen Koningin is. Of is Máxima het toch wel, maar dan een heel klein beetje? In ieder geval wordt zij, gulle geefster, binnenkort aangewezen als eerste Regentesse in geval Willem-Alexander onverwacht en ongehoopt niet meer kan regeren. En dan komt de nieuwe Paus naar een beetje meer.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s