Mis het moment niet!

kepler-78b“Wetenschappers hebben in een ver sterrenstelsel een planeet ontdekt die zowel qua omvang als samenstelling veel gelijkenis met de aarde vertoont.” Dat beweert althans de krant. Dus tóch ander leven in het heelal! Sommigen van ons hebben het altijd al geweten! Eindelijk het bewijs. Met die gelijkenis valt het wel mee, zo is het ding – Kepler-78b – wat groter dan de aarde en bijna twee keer zo zwaar. Bovendien is de omloopsnelheid van die nep-aarde ietjes korter dan die van de enige echte: 8,5 uur, tegen 365 dagen bij ons (366 dagen in een schrikkeljaar).

Wat dan wel weer aardig is, is dat de wetenschappers denken dat die planeet richting zijn zon wordt getrokken en op het punt staat erdoor verzwolgen te worden. Kijk de komende nachten dus tussen 03.00 en 04.45 uur vanaf een hoog punt naar de zuidelijke horizon, dan zul je wat beleven!

Advertenties

10 reacties op “Mis het moment niet!

  1. Dank voor attendering! Het bericht wordt toegevoegd aan mijn erfenis met de uitdrukkelijke voorwaarde dat het aan toekomstige generaties wordt overgedragen op straffe van totale onterving.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s