Wil je dat NOOIT meer doen, Robin Clements!

Gisteren was het weer een van die dagen waarop alles tegen lijkt te zitten. Ik had beroerd geslapen, omdat die buurman van ons weer eens tot diep in de avond aan het klussen was geweest. Daardoor sliep ik door de wekker heen en moest ik flink doortrappen om op tijd op mijn werk te komen. De regen kwam met bakken tegelijk uit de hemel. Ik kwam – al foeterend op alles en op de buurman in het bijzonder – drijfnat van de regen en het zweet aan op mijn werk, waar mijn computer maar niet wilde opstarten en ik me niet goed kon voorbereiden op mijn eerste bespreking. De koffie was niet te zuipen, Jan en alleman kwam bij me langs met lastige vragen. Dat ging zo de hele dag door en toen ik eindelijk naar huis kon was de wind aangetrokken én naar het westen gedraaid zodat ik wéér flink op de pedalen mocht.

Toen ik de straat inreed, hoorde ik al weer dat doordringende gejank van een cirkelzaag, jawel, de buurman was weer bezig. Zuchtend zette ik mijn fiets op slot, haalde de post uit de brievenbus en ging naar binnen. Met beslagen brillenglazen scheurde ik de eerste brief open en begon te lezen. Mijn bloed begon te koken.

Beste meneer Nutus,

Uw buurman heeft de tekening klaar voor de aanbouw van zijn woning. Hij maakt zich niet druk over uw uitzicht. U ziet dat compleet anders.

En of ik dat anders zag! Zonder mijn jas aan te trekken beende ik naar buiten en drukte driftig op de deurbel van die ploert. Hoe durfde hij. We hadden toch @#$^%$#@ afspraken gemaakt in de buurt om géén aanbouw aan de huizen te maken! Een dakkapel, alla. Een tuimelraam of luiken, vooruit. Maar een aanbouw?! Nu moest het maar eens afgelopen zijn. Met mijn hand boven mijn ogen tuurde ik door het ruitje naast de voordeur en bonsde met mijn andere hand tegen het raam. “Hee, lapzwans, doe eens open als je durft!” Het geluid van de cirkelzaag klonk onverminderd door.

Plotseling werd er aan mijn schouder getrokken. Bep stond achter me. “Wat ben jij aan het doen? Kom onmiddellijk mee naar huis!” “Maar die etterbak,” wierp ik nog tegen, maar Bep trok me mee naar huis, naar binnen. “Wat bezielt jou ineens?” Ik griste de brief van tafel en hield die onder haar neus. “Kijk dan wat die eikel van plan is! Niet normaal toch?” Bep pakte de brief en begon te lezen.

Beste meneer Nutus,

Uw buurman heeft de tekening klaar voor de aanbouw van zijn woning. Hij maakt zich niet druk over uw uitzicht. U ziet dat compleet anders. Een conflict is in de maak. Dan is het fijn dat u terecht kunt bij iemand met verstand van juridische zaken.

apeldoorn_conflict

Blablabla, bla bla.

Sluit meteen de Rechtsbijstandsverzekering Consument en wonen af en u bent direct verzekerd. Vul het formulier in en stuur het naar ons terug. Of bel ‘Even Apeldoorn’: (055) 579 8000.

apeldoorn_directeur

Advertenties

14 reacties op “Wil je dat NOOIT meer doen, Robin Clements!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s