EHMT1 controls brown adipose cell fate and thermogenesis

moleculaire schakelaar

Kennelijk moet je niet bij Conrad zijn voor een moleculaire schakelaar. Dat is nou weer jammer. Maar waar dan wel?

Bruin vet

Schakelaar gevonden voor gewichtsverlies

Alle genen in de mens liggen in principe klaar om bruin vet te maken en er overtollige energie mee te verstoken. Je wordt er warm van, en het is een mooie manier om calorieën kwijt te raken. Een actieve voorraad bruin vet zou een prachtige manier zijn om niet dik te worden. Probleem is alleen dat de mens maar heel weinig bruin vet heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld ratten en muizen.

Onderzoekers van het diabetescentrum van de universiteit van Californië in San Francisco hebben de moleculaire schakelaar gevonden (het enzym EHMT1) waarmee groeiende vetcellen tot bruin vet kunnen uitgroeien, of toch een andere ontwikkelingsroute kiezen. In Nature beschreven ze de details, in muizen. Maar ze speculeren vrijuit dat ze mogelijk een werkzame therapie tegen overgewicht en stofwisselingsziekten bij mensen te pakken hebben.

Bron: NRC Next

Wat een uitkomst! Gewoon alles vreten wat op je weg komt en maar lekker afvallen. Over alles vreten gesproken, zou er nou ook een schakelaar bestaan tegen misleidende bedrijven? Ik weet natuurlijk heus wel dat de hierboven bedoelde schakelaar helemaal geen elektrisch of zelfs elektronisch ding is, maar Conrad weet zeker dat er meer mensen naar zo’n moleculaire schakelaar op zoek zijn. Want onder de mededeling van die resultaatloze zoekopdracht stond glashard dat er meer klanten op die term hadden gezocht

moleculaire schakelaar_conrad

Dus of er zijn nog meer figuren die net zo gek zijn als Cor, of Conrad belazert de kluit. Voor het welzijn van de mensheid hoop ik op het laatste.

Advertenties

10 reacties op “EHMT1 controls brown adipose cell fate and thermogenesis

  1. Heb even de proef op de som genomen, en ging bij Conrad op zoek naar een “friemelbusje”. Ook hiervoor schijnt animo geweest te zijn bij bezoekers. Tijd dat ze het in hun assortiment opnemen.

  2. Ongestraft volvreten is helaas niet mogelijk. Misschien dat er een dik vette doorbraak is gevonden waardoor je nooit dik wordt, maar dan krijg je gegarandeerd wel iets anders verschrikkelijks als bijwerking. Iets waar je dan wel niet van aankomt, maar waar je ook niet van af komt…

    Gr. Henk

  3. Er zijn inderdaad vaker klanten die naar dergelijke (niet-bestaande) items zoeken. Maar daarna shopt men vaak verder naar echte producten en aanbiedingen en bekijkt men de genoemde items. Vandaar dat we dergelijke productsuggesties tonen op de website.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s