Amsterdam, ik zou er nog niet begráven willen liggen!

Kom, dachten Bep en ik afgelopen zondag, laten we wat leuks gaan doen. Liefst ergens naartoe waar je ook nog bekenden tegenkomt. En dan kom je al gauw op een begraafplaats uit. Zorgvlied, in dit geval, de Amsterdamse begraafplaats waar de groten van Nederland liggen – waaronder vele schrijvers. Wie weet, misschien zien we wel ergens een leuk plekkie waar we straks onze vermoeide hoofden te ruste kunnen leggen, eeuwig gesproken dan. En als je dan naast een Harrietje Mulisch ligt, of een Hermannetje Heijermans, of een Emmetje Vasalis, tja dan straalt dat ook een beetje op jou af, nietwaar?

Op mijn telefoon googelde ik Begraafplaats Zorgvlied en de navigatie zou ons daar zo naartoe leiden. Maar wat is dat? Geen recensies van die dodenakker? Da’s niet zo best. Willen wij daar wel liggen?

Zorgvlied

Enfin, we zijn toch maar gegaan. Het was een zeer sombere dag, qua weer, dus ideaal voor een bezoek aan een begraafplaats. Maar ja, het is en blijft Amsterdam he? Allemaal junks. Zelfs Carré ligt daar niet veilig in zijn mausoleum.

carre_1

carre_2

Komend voorjaar, als het weer wat beter is, gaan we er nog een keer heen om de Walk of Fame te doen. Als we het halen natuurlijk.

Advertenties

13 reacties op “Amsterdam, ik zou er nog niet begráven willen liggen!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s