En het mooie is, je loopt helemaal niet voor gek!

Gelezen op Het Laatste Nieuws!

De Neurocam legt momenten, objecten of personen die jouw interesse weten te prikkelen vast in GIF’s van 5 seconden. Door hersengolven in kaart te brengen, krijgt alles wat je ziet een emotionele score op 100. Alles boven de 60 wordt automatisch vastgelegd.

De camera voor iPhone werkt op basis van een algoritme dat ontwikkeld werd door professor Mitsukura van de Japanse Keio universiteit. De headset kreeg de naam Neurocam omdat hij werkt op basis van de hersengolven van de drager. De combinatie van een ‘brainwave scanner’ en een iPhone dock zorgt ervoor dat het systeem registreert wat de drager te zien krijgt. De GIF’s van 5 seconden worden opgeslagen in een speciale ‘liveblogging’ applicatie.

“Dit is een uitzonderlijk experiment dat toont hoe camera’s nog kunnen evolueren en hoe mensen ermee kunnen interageren. Dankzij de Neurocam kunnen mensenlijke emoties geïntegreerd worden. We geloven dat de elektronica van de toekomst moet versmelten met de gedachten en emoties van het menselijk lichaam”, luidt de visie van Neurowear, het bedrijf achter het technologische snufje.

neurocam

Voor je het weet heb je sjans. Want welke kerel valt er nou niet op een vrouw met een hoofdklem?

Advertenties

5 reacties op “En het mooie is, je loopt helemaal niet voor gek!

  1. Het resultaat gaat worden dat we helemaal niks meer wat de moeite waard is, gaan registreren. Want de hersenen worden door zo’n apparaatje op den duur nergens meer heet of koud van, omdat ze volkomen op de neurocam vertrouwen. Om neuroot van te worden!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s