Dus jullie wilden weten wat een flens is?

Een tijdje geleden vroeg ik jullie af waar die O-ring ass voor dienden. Daar kwamen verschillende – vaak zeer bruikbare – antwoorden op. Bij een van die reacties werd mij deze vraag gesteld/opdracht gegeven:

flens

Waarop een andere volger mij verder uit de tent lokte:

flens2

Nu zou je onderhand wel kunnen weten dat ik me niet zo snel laat sturen en dat ik, mocht ik toch over mijn hart strijken, er dan geheid iets flauws van maak. Daarom wilde ik ook nu weer lollig doen en iets schrijven over flensjes. Daartoe raadpleegde ik het onvolprezen wikipedia en scande snel de tekst. Het ging over pannenkoeken, flensjes, drie-in-de-pan, enzovoorts. Daar zag ik ook deze foto bij staan, plompverloren, zonder enige verdere uitleg dan het onderschrift en geen enkele verwijzing in de tekst of zo.

pannenkoekenbootje

Zo ziet een pannenkoekenboot er dus uit? Een plaatje zonder aanknopingspunt, noch met het onderwerp, noch met enig vaartuig. Daar moest ik erg om lachen. Nou, dat wilde ik jullie even laten weten.

Met dank aan Marion Golsteijn, die het heus wel kan.

10 reacties op “Dus jullie wilden weten wat een flens is?

  1. Ja, enige duiding was hier op zijn plaats geweest. Er is een pannenkoekenboot met thuishaven Antwerpen en eentje uit Dessel om het maar niet te hebben over diegenen die te spotten zijn op de Waal, het IJ of de Maas. En dan vergeet ik bewust al die pannenkoekenhuizen die zich zo maar omdopen tot pannenkoekenboot. Kapitein Stroop wordt er gek van en in tegenstelling tot schrijver dezes blog kan ie er niet mee lachen. Tijd om aan Mark te vragen met een schrille fluittoon orde op zaken te zetten.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s