Laat ze maar een paar jaar aanmodderen…

Gisteren stond in de krant een artikel over haaien. Die zouden het vermogen hebben om te herkennen wat de voorkant van een mens is. Dat zou verklaren waarom aanvallen van haaien zo vaak achter onze rug om gebeuren.

haaien

De vraag die zich vervolgens opwerpt is, hoe kunnen we haaienaanvallen dan verminderen? Wel, ik weet het. Al lang is bekend dat ook tijgers mensen van achteren aanvallen. Zo’n jaar of tien geleden verschenen daarover verschillende publicaties. Veel Aziatische boeren en landarbeiders zetten daarom een masker op hun achterhoofd om de tijgers te misleiden. En het werkt: al jaren heb ik geen berichten meer gelezen over dergelijke aanvallen! Voor de duikers ligt de oplossing dus voor de hand.

Maar mondje dicht hè! We laten die onderzoekers nog een paar jaar hun hoofd breken over mogelijke oplossingen, zodat wij over tien jaar lekker kunnen zeggen: “Dat wisten wij al laaaang!”

Advertenties

9 reacties op “Laat ze maar een paar jaar aanmodderen…

  1. Hoeveel mensen gaan in de aanval bij een tijger of een haai? Niet één neem ik aan.
    Maar als je wegloopt of wegzwemt draai je wel je rug naar de tijger of de haai. En als die sneller is dan…………………………………………….

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s