Waar is de handleiding om de boom weer af te breken?

Vorige maand hadden wij een kunstkerstboom gekocht. Het in elkaar zetten leek mij een hele toer, maar gelukkig zat er een uitgebreide handleiding bij.

handleiding

Inmiddels hebben we de boom weer afgebroken, maar dat verliep veel minder voorspoedig: de handleiding daartoe ontbrak. Enfin, het is me gelukt. Nu moeten we in december niet vergeten dat we al een boom hebben dus.

Ontmantelde kerstboom

Advertenties

20 reacties op “Waar is de handleiding om de boom weer af te breken?

 1. Voor iets niet te vergeten hebben ze een agenda uitgevonden. Voor diegenen die er geen hebben heeft de heer de vrouw geschapen. De mijne is dan ook nog zo handig om de kerstboom in mekaar te knutselen en – niet geheel onbelangrijk – die terug netjes te demonteren en terug voor 11 maanden op te bergen.
  Mijn verzoek dit jaar aan haar om zich uit te dossen en als de heilige maagd te figureren in onze kerststal werd eerder sceptisch onthaald. Na aandringen was haar ‘ja’ echter voorwaardelijk. Ik moest dan Jozef gaan uitbeelden. Gezien ik twee linkerhanden heb bestond echter het gevaar dat ik bij het timmeren één van mijn twee duimen er bij zou inschieten dus ik heb er maar voor bedankt. Mijn tegenvoorstel om het kindeken Jezus uit te beelden en om liggend in de kribbe naar de tv te kijken stuitte dan weer op een njet van onze kroost. Zo is het altijd wat. Blij toe dat de feestdagen voorbij zijn …

  • Sjongejonge. Doe je je best om het leuk te maken met de feestdagen, krijg je dát weer. Ondank is ’s werelds loon.
   We kunnen weer over tot de orde van de dag. Of de waan van de dag.

 2. Zegt die ene kerstboom “wie heeft jou zo afgetuigd, joh”, zegt die ander “dezelfde vent die me twee weken terug nog liep te versieren”.

 3. @corline.

  =En de lichtjes? Die zitten standaard twee keer per jaar in de knoop: bij het optuigen en bij het ‘aftuigen’. Doffe ellende, die kersttijd ;-)=

  Nee hoor, lichtsnoer wikkelen om een smal plankje. Einde ‘doffe’. Ellende is een andere kwestie.

 4. Ik heb ook zo’n boom, en ook zo’n vrouw die die boom in een poep en een zucht opzet. Ik hoef het kreng alleen maar naar beneden te slepen. Totdat ik in 2012 al die gekleurde stickertjes eraf haalde! Nooit iemand zo horen vloeken….. Dit jaar hadden wij een echte boom van 30 cm in een pot, met led-jes. Mooi!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s