Photo challenge 52 weeks – Foto’s van Utrecht 6/52

Het gebied rondom het Centrale station in Utrecht is één grote bouwput. Al jaren. En dat blijft zo tot 2030. Het trein-, bus- en tramstation wordt omgetoverd tot een futuristische overstapplek, het vermaledijde winkelcentrum Hoog Catharijne wordt ernstig onder handen genomen, er komt een nieuw en groter muziekcentrum en aan de achterzijde van het station wordt onder meer de Van Sijpesteijnkade aangepakt. Dat is een kade langs de Leidsche Rijn met oude huizen. Het stond daar altijd afgeladen vol met fietsen en ook die buurt wordt opnieuw ingericht, zodat je zonder je nek te breken – en hopelijk zonder lastiggevallen te worden door de huidige junks – van de stad, via het station naar de moskee kunt lopen.

Nu is het aan de Van Sijpesteijnkade een grote bende. Zand, stenen, opgebroken trottoirs, afzettingen. Allemaal voor het goede doel. Het is om maf van te worden.

balstende_futen_1

Maar terwijl ik daar van de week passeerde, werd mijn aandacht getrokken door wat beweging, daar achter dat rooster in die betonnen dam. Twee baltsende futen die zich van geen verbouwing wat aantrokken en synchroon met hun koppen schudden, hun nekken bewogen en om elkaar heendraaiden. Beter kun je het toch niet hebben? Ik vind het toch al van die toffe beesten, maar daar op die plek was het helemaal geweldig.

balstende_futen_2

Advertenties

22 reacties op “Photo challenge 52 weeks – Foto’s van Utrecht 6/52

  1. Die futen zijn tamelijk voortvarend. Instinctief door de natuur gedreven, Zo heeft ieder z’n eigen projectje. ieder met z’n eigen aard en op eigen Manier. Werkgelegenheid in het knooppunt van Nederland tot 2030 (2035?) is ook niet verkeerd..Mogen vele nieuwe futen volgen.

  2. Leuk aan het photoshoppen geweest? Dat stukje met die futen lijkt niet bij de rest te horen. De kleur klopt niet, de golfjes zetten zich niet voort en walkant op de achtergrond loopt niet door.

    • Niet photogeshopt hoor. Het zijn twee verschillende foto’s die ik een minuutje of wat na elkaar heb gemaakt. Mijn camera heeft maar een bescheiden zoombereik, dus heb ik de digitale zoom gebruikt. Dan gaat ie wel een beetje raar doen met de belichting. Ik heb wel wat met het contrast gedaan.

  3. Hier zijn we er deze zomer hopelijk vanaf, de constant wisselende omleidingen en bijbehorende files eindelijk V(oltooid)V(erleden)T(ijd). Maar dan hoor je dat ze op een andere plek gaan beginnen waar het nog meer miserie zal geven, geweldig…

    • Er is een boek uitgegeven over de wederopbouw van Rotterdam, dat ik de oorlog zwaar gebombardeerd is geweest. “Die stad komt nooit af” is de titel, omdat er telkens werd bijgebouwd. Maar inmiddels geldt dat voor heel veel andere steden. Zucht.

  4. Bij het passeren van dergelijke bouwputten besef ik dat ons dorpje een rustige plek is, té rustig vaak, al hebben we meer vogels dan één vrijend futenstelletje. 🙂

  5. Geld moet ronddraaien, daarom dat die projecten op stapel gezet worden én zo lang duren. Zo zijn die bouwfirma’s verzekerd voor jaren van werk. En tegen dat het helemaal klaar is kunnen ze opnieuw beginnen. Gelukkig worden we hier van die megalomane verbouwingen gespaard. 🙂

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s