Een plaatje zegt meer… inslag op de maan

Op de maan is zojuist een stuk ruimtepuin ingeslagen. (Zojuist in astronomische termen dan, want het is vorig jaar gebeurd, maar ik las het de 25e jongstleden op NOS.nl).

NASA-wetenschappers hebben berekend dat een stuk ruimtepuin van zo’n 40 kilogram moet zijn ingeslagen. Het object zal zo’n 30 tot 40 centimeter breed zijn geweest. Het sloeg met een snelheid van 90.000 kilometer per uur tegen het maanoppervlak. Omdat de maan geen atmosfeer heeft, zoals de aarde, werd de kei niet afgeremd.

’t Is me wat. Mij zeggen die cijfers allemaal niet zoveel. Dat moet de NOS ook weten. “Kom”, zullen ze gedacht hebben, “laten we er een fotootje bij zetten. Da’s lekker duidelijk.”

Inslag maan

Advertenties

21 reacties op “Een plaatje zegt meer… inslag op de maan

    • Jij denkt dat ze de verkeerde foto geplaatst hebben? Eerst even de juiste belichting gemeten met de kaart en vervolgens de foto van de maan gemaakt en in alle hectiek de verkeerde plaatsten.

  1. Een koelkast van 30-40 cm? NASA-wetenschappers of Spaanse sterrenkundigen in Huelva? De telescoop laat de inslag duidelijk zien en de NASA-wetenschappers hebben berekend dat een stuk ruimtepuin moet zijn ingeslagen?
    Dat fotootje past meer bij de wazige berekening van de NASA dan bij het heldere beeld van de telescoop.
    Voor zover de “heldere” berichtgeving.

  2. ‘Spaanse sterrenkundigen’, het klinkt al zo weinig vertrouwenwekkend. Hebben ze de deur van hun eigen koelkast gefotografeerd om een sfeerimpressie te geven?

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s