Altijd al eens iemand achter de tralies willen krijgen?

De politie heeft het tegenwoordig niet zo gemakkelijk. Inbraken blijven onopgelost, moordenaars ongevonden. Er wordt meer uitgegeven aan ‘de bestrijding van misdaad‘, maar het aantal opgeloste misdrijven daalt. Van het – min of meer – natuurlijke gezag dat de agent in vroeger tijden uitstraalde is al lang niets meer over. Wat wil je ook als je je bedient van vrijwilligers en je bovendien een minister boven je hebt die overal omheen draait, een meester is verhullend taalgebruik en alleen zichzelf serieus neemt.

De politie heeft zich in 2012 hard ingezet voor een veilig Nederland, waarbij veel positieve resultaten geboekt zijn. Zo zijn er belangrijke stappen gezet in het behalen van de doelstellingen op de landelijke prioriteiten en ook op het terrein van beheer is vooruitgang geboekt. Terwijl alle ‘gewone’ werkzaamheden van de politie doorgingen, is hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de totstandkoming van de nationale politie, waarvoor de wet en regelgeving op 1 januari 2013 in werking is getreden.

(Uit het Jaarverslag 2012 van de pliesie)

Je hoort het ‘m zeggen. Om de cijfers wat op te krikken gooit de politie het kennelijk over een andere boeg.

verdachte

NIEUWEGEIN – Een aparte politiezaak in Nieuwegein: daar heeft de politie al een verdachte aangehouden maar wordt nog gezocht naar een slachtoffer.
De aangehouden verdachte fietste donderdag rond middernacht op de Herenstraat rond op een fiets die waarschijnlijk gestolen is. Hij werd staande gehouden maar ging er vandoor. Omdat de man zijn ID-kaart achterliet, konden agenten hem thuis aanhouden.
De politie zoekt nu de eigenaar van de fiets omdat er anders geen strafrechtelijke vervolging kan worden ingesteld. Daarom wordt gezocht naar de eigenaar van de damesfiets van het merk Prisma (type Altra) met 24 versnellingen en een AXA SL7-slot.

Dus als je altijd al graag iemand achter de tralies hebt willen hebben dan is dit je kans. Je krijgt er niet voor betaald, het is geheel vrijwillig.

Advertenties

9 reacties op “Altijd al eens iemand achter de tralies willen krijgen?

  1. Als je het net als de politie niet zo nauw neemt: lijkt deze fiets niet heel erg op die een poosje geleden uit jouw eigendom is ontvreemd?

  2. Uiteindelijk blijkt die fiets misschien helemaal niet gestolen.
    Tsja, dan is het logisch dat het aantal opgeloste misdaden afneemt.
    Overigens zijn de boetes wel toegenomen, zou er een verband zijn?

  3. Puur Nederlands, naast hagelslag op een boterham. Fietsen, fietsen en nog eens fietsen. Overal fietsen en fietsendiefstal. Dienderdienst, die haar best doet, maar niet tegen de stroom in kan oproeien Waarom nooit berichten over gestolen tulpen? Laat Opstelten dáár zijn voordeel mee doen.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s