Verkiezingen in Nederland: Dat sluit als een zwerende vinger!

Vandaag mogen we stemmen voor de gemeenteraad. Ik wil geen smoesjes horen dat je niet weet op welke partij je moet stemmen, je hebt tijd genoeg gehad om je erin te verdiepen. Stem dan op zijn minst strategisch. Op de vraag aan OnsUtrecht wat hun standpunt was inzake het doortrekken van de geluidswal langs de snelweg kwam dit antwoord.

Beste Cor Nutus

Zoals we in onze partij programma aangeven
Eerst mensen dan prestige projecten ..
we willen bezuinigen van grote onzinnige projecten net als 80 miljoen aan 4 nieuwe fiets paden we willen aan onze wijken en straten investeren..

onsutrecht

Dat maakt de keuze vandaag weer iets makkelijker. Vaak kun je wél lachen in verkiezingstijd. De rechtsen in Rotterdam haalden een geintje uit, dat bij iedereen in het verkeerde keelgat schoot, maar bij hun grote baas de premier in elk geval in goede aarde viel.

Premier Rutte zegt dat de VVD in Rotterdam “een mooie poster heeft gemaakt, met een goede boodschap”. Gisteren ontstond ophef over de poster met de tekst
“In Rotterdam spreken we Nederlands”.

Had de Haagse afdeling nu maar eerder geweten dat hun partijgenoten aan de Maas zo goed Nederlands spreken, dan hadden ze de tijd gehad om het gezegde achterop de bus nog even recht te zetten.

vvd_den_haag

Over partijen gesproken. Woonde ik in Rotterdam, dan stemde ik geheid op Leefbaar Rotterdam. Fijne doelstellingen met veilig en sociaal en cultuur. Je kent dat wel, al die dingen die de zogenaamd Leefbaren zo graag roepen. En schoon niet te vergeten! Ze weten in elk geval goed hoe je met cultuur omgaat en de omgeving schoon houdt.

leefbaar_rotterdam

Ammehoela! Leefbaar voor d’r eige, zalle ze bedoele!

Dus jongens, ga d’r voor vandaag en doe je plicht!

Advertenties

18 reacties op “Verkiezingen in Nederland: Dat sluit als een zwerende vinger!

 1. =Doe je plicht!=? Kan ook op een nieuwe burgemeester worden gestemd zoals in het in een normaal politiek systeem toegaat? En met stemcomputers wordt een democratisch recht onthouden, het ongeldig maken van het stembiljet als protest tegen het systeem.
  Zoals “Amen” in de kerk volgt na een preek, heeft het Haagsche plakpluche hun plichtmatig plasje in het urinoir van de landelijke politiek weer gedaan,

 2. Wat voor zin heeft stemmen, als blijkt dat de ‘oppositie’ vrolijk samenwerkt met een kabinet, dat het overgrote deel van de bevolking liever vandaag dan morgen ziet vallen ?

 3. Laten we het franse systeem invoeren, 1e ronde voor alle partijen, 2e ronde voor de 2 grootsten uit de 1e ronde. Geen gebroken beloften meer door compromissen en waarschijnlijk een samenhangend beleid. Na 4 jaar kan er afgerekend worden op beleid. Verschuilen is er niet meer bij.

 4. Onsutrecht?
  Ze zouden eens wat meer aan het onderwijs uit moeten geven.
  Spellen kunnen ze ook al niet meer, wat is nou weer ut recht?
  Zijn ze daar een letter vergeten of is er een belg aan het woord?

 5. Muziekinstrumenten is eigenlijk het enige wat je regelmatig moet stemmen. Klinken dan als een klok. Bij politici is het net andersom. Voordat je stemt klinken ze als een klok. Erna raken ze geheel van slag.

 6. Geen smoesje? Ik heb maar 1 folder in de bus gekregen om te zien waar de partij voor staat. En dat was de stadspartij, die de wijk Lewenborg als Leeuwenborg omschreef. Een grove fout, bovendien zijn die voor vrijheid van honden (of eigenlijk voor de hondeneigenaren), dus die partij viel af.
  Verder geen verdieping gevonden. Hoop dat je het niet erg vindt maar ik heb op jou gestemd.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s