Een goeie 1-aprilgrap

De Nederlandse benzinepomphouders willen het onmogelijk maken om tijdens het tanken de handgreep vast te zetten en hem automatisch te laten afslaan wanneer de tank vol is. Dat betekent dat je voortaan de greep de hele tijd aangetrokken moet hebben. Fijn, krijg je een lam klauwtje van als je een beetje grote tank hebt. De reden is dat automobilisten tijdens het tanken vaak hun mobieltje bekijken, wat gevaarlijk kan zijn in verband met vonkvorming. Als je de hele tijd dat pistool beet moet houden, heb je geen gelegenheid om tegelijkertijd op je mobiel te kijken, zo is de redenering.

Ze willen snel van dat handigheidje af en naar verluidt zullen vandaag, dinsdag 1 april, van alle tankpistolen het zogenoemde vastzetklemmtje (dat ding in de rode cirkel) verwijderd worden.

tankpistool

Advertenties

14 reacties op “Een goeie 1-aprilgrap

  1. Breng ze niet op ideeën ! In Frankrijk is dit jaren zo en ik erger me er dood aan. Vooral als je gaat skiën, dan heb je de keuze tussen stinkende handschoenen of smurfenhanden.

  2. Ik weet wel dat mobieltjes smartapparaten zijn, maar dat je er ook vuur (of vonken) mee kon maken hoor ik voor het eerst. Handig om het gas mee aan te steken, of voor rokers.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s