Lach die Cornutus maar lekker uit!

Toegegeven, het heeft niet twee weken geduurd maar iets meer dan maand voor ik mijn gelijk kon halen. Op 8 maart schreef ik een kort stukje over de uitspraak van minister Kamp dat Rusland een stabiele leverancier is. Weet je het nog?

kamp_stabiel

Nou, we weten het inmiddels,

De Russische president Poetin heeft Europese landen gewaarschuwd dat de situatie in Oekraïne gevolgen kan hebben voor de gasleveranties aan Europa.

Poetin heeft een brief geschreven aan achttien leiders van Europese landen waaraan Rusland gas levert. Oekraïne, dat grotendeels afhankelijk is van Russisch gas, heeft een miljardenschuld aan het Russische gasbedrijf Gazprom. In de brief schrijft Poetin dat Oekraïne daarom het gas vooraf moet gaan betalen.

Als dat niet gebeurt, zal Gazprom de gasleverantie aan Oekraïne “helemaal of gedeeltelijk stoppen”. Volgens Poetin dreigt dan het gevaar dat Oekraïne de doorvoer naar Europa stillegt. Hij roept de Europese landen op om Oekraïne geld te geven voor het betalen van de gasrekening.

De gasleidingen van Rusland naar Europa lopen via Oekraïne. In het verleden heeft Rusland de gaskraan naar Oekraïne een paar keer dichtgedraaid vanwege een conflict over de rekening. Daardoor kwamen inwoners van een aantal Europese landen in de kou te zitten.

Ik bedoel maar, niet te snel zijn met het belachelijk maken van Cor hè?

Advertenties

12 reacties op “Lach die Cornutus maar lekker uit!

  1. Voor Rutte geen probleem. “Wij hebben ons eigen gas”, zei hij afgelopen vrijdag na afloop van de Ministerraad.
    En een gasrotonde plus een aandeel in de gaspijplijn Nordstream, die aan Polen voorbijgaat. En een LPG terminal in de Botlek. Maar dat zei hij uit bescheidenheid er niet bij om geen heibel in Brussel te schoppen.
    Hoe was dat liedje ook alweer, “Oekraine, kiele, kiele ….”?

  2. Doe nog eens wat voorspellingen? Wie gaat het Eurovisiesongfestival winnen? Krijgen we een hittegolf dit jaar? Klapt het internet dit jaar al uit elkaar? Waar ga ik heen op vakantie en met wie? En wanneer komt Rutte uit de kast? Ben benieuwd.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s