Photo challenge 52 weeks – Foto’s van Utrecht 18/52

Park Oog in Al

De Leidsche Rijn bij Park Oog in Al, op 500 meter van het centrale station van Utrecht.

Advertenties

25 reacties op “Photo challenge 52 weeks – Foto’s van Utrecht 18/52

  • Tja, een park… zo noemen wij Hollanders nu eenmaal een terrein nabij of in een stad of dorp, dat men door beplanting met bomen en heesters tot publieke wandelplaats heeft ingericht. 😉

   • Als onderdeel van het uitbreidingsplan waarbij onder meer burgemeester Moreelse was betrokken, kwam in 1665 een nieuw deel tussen het Leidseveer en Oog in Al tot stand. In 1666 werd door Everard Meyster de buitenplaats Oog in Al aangelegd op de plaats waar deze nieuwe Leidse Rijn aansloot op de Oude Rijn. De splitsing is tegenwoordig nog net zichtbaar ten westen van het Merwedekanaal. Meyster was voorstander van de uitbreidingsplannen van Moreelse en verwachtte dat hij vanaf zijn landgoed uitzicht zou hebben op de toekomstige stadsuitbreiding. Daarom noemde Meijster zijn landgoed ‘Oog in Al’.

  • Het water is daar heel erg helder. Zou je niet verwachten in de stad. (Ik niet althans.) Je ziet er geregeld grote beesten net onder de oppervlakte ‘zweven’.

 1. Veel detail, ik vind hem mooi maar heb wel een ‘kritische noot’ Mis een beetje contrast omdat het heel veel groen is. Maar misschien was dat geheel je bedoeling en dan heb ik uiteraard niets gezegd 😉

  • Je hebt wel gelijk. Ik had er eerlijk gezegd niet echt een bedoeling mee, anders dan de locatie te laten zien. Het was een beetje grauw.
   Misschien maak ik nog wel een keer een zonniger foto, met een roeiboot of sloep voor de kleur en het contrast. 😉

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s