Moederbedrijf NU.nl: “Hecht vooral geen waarde aan de inhoud van onze site!”

Ik ben geen groot licht – daar zijn jullie al lang achter – en daarom duurt soms het een tijdje voor ik doorheb dat ik genept word. Je weet dat ik de tweets volg van Dan Anders.

appels en perziken

Via hem kwam ik op het bericht dat (onder meer) appels goed voor de mens zijn:

Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat appels, perziken en nectarines vijf keer meer polyfenolen bevatten dan eerder werd vastgesteld. Polyfenolen beschermen tegen hartproblemen, kanker en andere ziektes. Volgens professor Paul Kroon zijn polyfenolen goed, omdat ze bijvoorbeeld ook de activiteit bij antioxidanten stimuleren.

Blij dat NU zoiets publiceert. Fijn om te weten. Het is immers niet allemaal kommer en kwel op deze wereld. Het stimuleert ons misschien om gezonder te eten en kennelijk passen appels daar goed bij. Maar terwijl ik op NU dat stukje las viel mijn oog op een eerder geplaatst berichtje.

appels meest vervuild

Appels worden het vaakst met pesticiden bespoten en voeren daarmee de lijst aan van de meest vervuilde fruitsoorten. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek, waarvoor de lijst met de meest bespoten groente- en fruitsoorten voor het tiende jaar op rij wordt gepubliceerd. Voor het onderzoek werden 48 groente- en fruitsoorten onderzocht. De appel staat opnieuw bovenaan de lijst als meest behandelde product, op de voet gevolgd door aardbeien en druiven.

Pesticiden kunnen volgens hen het hele hormoonstelsel in de war brengen en worden daarnaast vaak gelinkt aan gedragsproblemen bij kinderen.

Naar aanleiding van zoveel geleuter besloot ik eens op te zoeken wat NU.nl eigenlijk voor journalistiek bedrijft. Op de site vond ik de disclaimer en die zegt eigenlijk alles: “Wij publiceren wat we willen en als je wat te zeiken hebt, moet je niet bij ons zijn!”.

DISCLAIMER – VRIJWARING

Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van deze site en de daarin opgenomen gegevens, kunnen Sanoma Digital Group The Netherlands B.V. (onderdeel van Sanoma Media Netherlands B.V.) en haar groepsmaatschappijen (hierna tezamen aangeduid als: “Sanoma Digital”) niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens en de inhoud van de site. Sanoma Digital aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de site of de (on)bereikbaarheid van de site.

Beweringen en meningen, geuit in artikelen en mededelingen op de pagina’s van deze site, zijn die van de auteur(s) en niet (noodzakelijkerwijs) die van de webmaster, de internetprovider of Sanoma Digital. Sanoma Digital kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud hiervan en is niet aansprakelijk voor enigerlei directe of indirecte schade die mogelijk voortvloeit uit de betreffende uitingen.

Sanoma Digital kan er niet voor instaan dat de informatie op deze site geschikt is voor het doel waarvoor de informatie door u wordt geraadpleegd. Alle informatie, producten en diensten worden aangeboden in de staat waarin deze zich feitelijk bevinden en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.

Sanoma Digital garandeert noch ondersteunt enige product of enige dienst genoemd op deze site, noch staat zij garant voor enige door de vervaardiger van dergelijke producten gedane bewering. Met het oog hierop wordt de gebruiker van deze site altijd aangeraden onafhankelijke inlichtingen in te winnen en/of onderzoek te verrichten voor gebruik van via deze site verkregen informatie.

De informatie op deze site wordt regelmatig aangevuld en/of aangepast. Sanoma Digital behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving door te voeren.

Links naar andere websites

Op deze site treft u een aantal links aan naar andere websites. Sanoma Digital is niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoons)gegevens. Lees hiervoor het privacy beleid, de disclaimer, de copyright notice en algemene voorwaarden,indien aanwezig,van de site die u bezoekt.

Vindt je het begin van die eerste zin niet geweldig? Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan… Daar kan ik wel een beetje jaloers op zijn. Echte humor om te lachen!

Advertenties

15 reacties op “Moederbedrijf NU.nl: “Hecht vooral geen waarde aan de inhoud van onze site!”

 1. Juristen aan het werk. Hard nodig, Sanoma, o.a. uitgever van Donald en Dagobert Duck had nogal wat rechtszaken aan haar broek. Een media outlet met een hoog ‘veel korrels zout’ gehalte.

 2. Ik vind dat eigenlijk toch wel een knap staaltje van inzicht in eigen kunnen, en tevens erg eerlijk om de stelling “je moet niet alles geloven wat in de krant staat” zo duidelijk te onderschrijven.
  Dat gezegd hebbende: waarom zou ik die disclaimer van Sanoma dan wel moeten geloven?

  • Best verwarrend allemaal. Misschien moeten wij consumenten wel een gezamenlijke disclaimer maken waarin wij stellen dat alle producenten te onzen dienste staan en dus allemaal ons gelijk moeten geven.

 3. Toch vind ik het duidelijke informatie: het gezondste fruit zit het dikst onder het gif.
  Als consument gaat het je duizelen, maar dat is niet de schuld van Sanoma.
  Niet dat ik verder wat opheb met die koekenbakkers; ze zouden indertijd het VK-blog wel even een doorstart geven, en dat bleek ook een geintje.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s