Afbeelding

Kunst op z’n Utrechts

Kunst Maximapark

Advertenties

25 reacties op “Kunst op z’n Utrechts

 1. Hopelijk is dit een privé weg anders hindert de kunstenaar toch enorm het verkeer met dat … eh … kunstwerk. Hij/zij heeft er wel veel zwarte verf voor gebruikt. Hoe heet dat ding? Een zwarte dag in het verkeer?

 2. Eerst een weg aanleggen met ook nog een viaduct erin voor pakweg 10 miljoen per kilometer en er vervolgens een hindernis op leggen waardoor die weg niet gebruikt kan worden. En heet dat dan kunst? Ik vermoed dat de meeste kunst te vinden is in de configuratie van de breinen die dit bedacht hebben, kronkels te over.
  En dan een botsing tussen een eend, een scooter en nog een onbestemd autootje op precies de plek waar een bord staat met enige extra wielen grenst ook aan onwaarschijnlijk.
  Godsammetruttebolle.

  • Nogmaals, ik citeer:

   “Barricade – Fernand Sánchez Castillo

   Het werk Barricade kan worden opgevat als een ‘monument voor de democratie’, een ode aan degenen die, waar ook ter wereld, in opstand kwamen tegen onrecht en onderdrukking. Het kunstwerk refereert aan verzetshaarden en bloedige strijd, maar ook aan traditionele monumenten waarin macht en triomf verheerlijkt worden – zoals ruiterstandbeelden of obelisken. Barricade is gemodelleerd naar studentenopstanden uit 1968 zoals in Parijs en Turijn en vormt in het park ook een daadwerkelijke barricade op de voornaamste doorgangsweg (het beukenstrip). Het werk is opgebouwd uit een Citroën 2CV, een Fiat 500, een Vespa scooter, autobanden, vlaggen, stenen en stukken hout – alles in brons gegoten. Door een speciale bewerking van het brons lijken sommige objecten levensecht.”

   😉

 3. Toelichting verduidelijkt veel. Maar waarom dan niet de Franse Marianne uit 1968 op de schouders van haar maatjes die de weg versperd? Da’s aansprekelijker, niet alleen omdat Marianne gezien mag worden, want revoluties worden door mensen gestalte gegeven. Kweekt meer begrip en trekt meer toeschouwers, die zoiets in de media gaan rondbazuinen. Die in brons gegoten, bij elkaar gezochte spullen staan slechts symbool voor de eerste -droevige- resultaten van het oproer, zoals vroeger de brandende Bastille. Bah..
  Hier een fraai plaatje van ‘Marianne’ in 1968. Nog steeds wereldberoemd. Wat een schatje, zooo lief…. Écht revolutie op z’n Frans, waar het allemaal begon. Met een Franse President, ik dacht De Gaulle, die naar zijn voormalige aartsvijanden in de Elzas vluchtte.

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s