Afbeelding

Domme gans!

Domme gans

Advertenties

11 reacties op “Domme gans!

  1. Dit is een Nijlgans. Volgens Wikipedia is de nijlgans (Alopochen aegyptiaca) een eendachtige vogel uit de familie Anatidae (zwanen, ganzen en eenden). In deze familie wordt de soort in de onderfamilie Tadorninae (halfganzen) geplaatst. Dit zegt meteen iets over het formaat. De naam nijlgans is verwarrend, want hij behoort niet tot de onderfamilie Anserinae (zwanen en ganzen). De oude Egyptenaren beschouwden de nijlgans als een heilig dier en beeldden hem regelmatig af in hun kunst.
    In Nederland en dan vooral in Utrecht wordt hij echter beschouwd als een dwaze inwijkeling en vreemde kwast.

  2. Jazeker, ikzelf. Zoek ik me eerst een ongeluk naar welke gans dit is en kom uit bij nijlgans. Wat blijkt, Stef had het hier al opgeschreven.
    Maar toch mooi, zo’n plaatje van een enkele vluchteling.

  3. De Nijlgans dus begrijp ik. Ook vluchteling? In Egypte is het ook niet echt meer veilig toeven. Of zou het enkel een economische vluchteling zijn..? Dan sturen we die domme gans meteen terug natuurlijk.

  4. Ze worden inderdaad talrijker. In onze buurt broedt een “echtpaar” al een paar jaar steeds op dezelfde plaats. Ze wijken zelfs niet voor een koe als ze met hun kroost op wandel zijn. Van ver een leuk beestje, maar van dichtbij ver van leuk met dat rode oog. En ze zitten inderdaad graag op een hogere uitkijkpost (het mannetje toch, als hij zijn gezinnetje bewaakt).

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s