Het is tijd voor andere dingen: thee, koffie en lulkoek

Cor nokt ermee

Ik stop met Cornutus. ’t Is hard, maar het is niet anders. Het is een leuke bezigheid geweest en nu is het tijd voor wat anders. Misschien ga ik wel weer schrijven. Of misschien ga ik wel gewoon vissen. Of ik koop bovenstaand karretje en ga op festivals koffie, thee en lulkoek verkopen. Weet je veel?

Het niveau kon nóg lager

Ruim vijf jaar geleden begon ik met bloggen. De eerste paar jaar schreef ik veel en plaatste ik een foto ter verluchtiging, verduidelijking of verwarring. Anderhalf jaar geleden stopte ik met schrijven en plaatste ik eigenlijk alleen nog maar foto’s. De ene nog mooier dan de andere, dat wel. De laatste maanden had ik voor mezelf het gevoel dat ik niet altijd het niveau haalde, dat ik voor mezelf had bepaald en speelde ik geregeld met het idee om er een punt achter te zetten. (Jazeker, er zat een bepaald niveau in mijn blogs.)

Reacties leuker dan Cor zelf

Waarom ik dat dan niet eerder deed? Wel, (foto)bloggen is gewoon ontiegelijk verslavend. Ergens lopen, een suffe situatie zien en dan meteen aan Cor denken; daar kom je niet zo makkelijk van los. Zelfs Bep werd erdoor besmet. “Da’s wat voor Cor!” werd een gevleugelde uitdrukking. Maar misschien een belangrijker reden om door te gaan waren de reacties van mijn lezers. Een aantal van jullie reageerde zeer consequent en sommigen al sinds halverwege 2012! Ik moest vaker lachen om jullie reacties dan om mijn eigen foto of verhaaltje. En ik maar denken dat Cór niet helemaal spoorde!

Eindelijk uitslapen

Volgens mij is het ook wel goed om ergens een punt achter te zetten en ruimte te maken voor andere ideeën. Hoe het ook zij, ik wil jullie bedanken voor het jarenlang volgen van mijn blog. Ik wens je sterkte en ik hoop dat je me niet te erg zult missen. Enkele hardnekkige volgers hebben de afgelopen jaren namelijk vele honderden reacties geschreven, er is er zelfs één bij die net geen 1300 keer heeft geantwoord. Die kan voortaan een kwartiertje langer uitslapen.

Het ga jullie goed en nogmaals heel erg bedankt voor de belangstelling!

34 reacties op “Het is tijd voor andere dingen: thee, koffie en lulkoek

 1. Beste Cor,
  Hartelijk dank voor zoveel jaren plezier. Ik ga het zekere missen, het was de eerste mail die dagelijks geopend werd. Ondanks dat ik vaker niet dan wel reageerde (was ook niet verplicht) heb ik er van genoten. Vaarwel!

 2. Beste Cor,
  Waarom heb ik niet veel eerder, vaker en enthousiaster gereageerd, denk ik dan.
  Heel veel dank voor je dagelijkse portie relativering. Ik ga het zeker missen.
  Succes met je verdere leven en met Bep.
  Groet, Frits

 3. Er valt een gat hier. Veelal bij de eerste kop koffie. Je tweespitsige hoorntjes waren amusante prikkers. cornutus. Vanaf het begin liepen verkeersborden, e.d. als een rode draad door je blogs. Ik wens je toe dat jij met net zo veel plezier een nieuwe weg inslaat als het plezier dat jouw blogs fourneerden. Snif, snif, partir c’est mourir un peu.

  • Dank je wel, King Billy. Ik op mijn beurt vind het weer heel knap dat je steevast als een van de eersten wilde reageren. Afgezien van het feit dat ik het heel erg léuk vond dat je steeds reageerde!
   Als jij nu bij ieder geel bord dat je tegenkomt even aan Cor denkt… 😉
   Hoewel, dat zou niet al te best zijn. Bedankt en het ga je goed.

   • Kan ook terug gaan naar het begin van je archief en iedere dag het volgende blog bezoeken en daar af en toe een nog een levensteken achterlaten bij het eerste kopje kofiie. Kom ik die gele borden vanzelf tegen. Jááren onder de pannen. After all, de verzamelde ‘Cursiefjes’ van Carmiggelt in de boekenkast blader ik zo nu en dan ook nog door.

 4. goh… met deze post heb ik pas ontdekt dat je wel een héél vlotte pen hebt. Terug gaan schrijven dan, veel leuker dan vissen. En ook gemakkelijker om te lezen.

  • Haha. Joke, schrijven is inderdaad eigenlijk veel leuker. Maar nóg intensiever. Vissen zal het wel niet gaan worden, het bloed zal best kruipen waar het niet gaan kan. Wie weet?
   Dank voor het volgen!

 5. Jammer Cor, maar ik keek bijna elke ochtend wel even als ik wakker werd.
  Erg grappig, en soms zo goed gevonden dat ik het deelde met vrienden. Succes met je verdere plannen!
  Dennis

  • Dennis, dank je wel voor de complimenten! Zulke dingen maken daadwerkelijk stoppen niet echt makkelijker, maar het is wel verschrikkelijk leuk om te horen. Delen nog wel! Hou je haaks.

 6. toch niet zoals zoveel bloggers op het vk blog deden: afscheid nemen en dan riep iedereen: oh, blijf toch, je bent zo waardevol.
  En dan kon ik het niet laten te zeggen: tot morgen.
  Soms waren ze er dezelfde avond al, of vertrokken ze helemaal niet.
  Dus tot morgen?
  (ah nee, jij bent vast heel erg standvastig en weloverwogen).

  • Haha. Dat is inderdaad heeeel verleidelijk. Maar mijn besluit staat wel vast hoor. Ik kan me goed voorstellen dat het blijft trekken, ik heb het vrijwel altijd met veel plezier gedaan en tussendoor stiekem even kijken of er al gereageerd was. Soms verwachtte ik veel reacties en bleef het bij twee of drie, soms dacht een wel erg flauwe geplaatst te hebben en dan waren de reacties niet van de lucht. Heel spannend.

   Het beste, Appelvrouw. Enne… blijven bloggen hoor!

   • Cornutus.
    Ik geef je een hand, kijk je even aan: jij ook het beste. En dat je maar leuke alternatieven mag vinden en je dan afvragen: wat deed ik daar toch altijd op dat blog..

    en of ik blijf bloggen… mijn aanhang is nog maar erg klein, velen zijn naar facebook vertrokken.

 7. Heel erg jammer, Cor, het was een beetje mijn dagelijkse hersengymnastiek om een (on)zinnig antwoord te bedenken. De computer kan nu wel eerder uit, da’s weer goed voor de stroomrekening. De unieke manier waardoor jij via je fotolens de wereld bekijkt werkt altijd op mijn lachspieren, en ook ik denk regelmatig “da’s net iets voor Cor”. Heel veel plezier bij wat je ook gaat doen, de groetjes aan Bep, enne…Pas op voor dat zwarte gat, he!

  • Hoi Gnossie. Laat het een troost zijn: je hebt je voorbeeldig van je taak gekweten! Ik dacht vaak, hoe komt-ie erop! Zulke reacties maakten natuurlijk dat ik lang ben doorgegaan. Ga iemand anders er alsjeblieft mee lastig vallen, want het zou zonde van de verspilde creativiteit zijn! 😉
   Nogmaals bedankt voor het lezen/reageren.

   • Ik heb er maar een biertje bij opengetrokken, dat hoort tenslotte bij een afscheidsreceptie. De verleiding om zelf weer te gaan bloggen is altijd groot, heb er veel plezier aan beleefd, maar er gaat zo verrekte veel tijd in zitten! Daarom was het zo prettig dat jij die tijd nam, en dan kon ik even snel een commentaartje plaatsen. De lusten, maar niet de lasten, dus. Je bent een kanjer Cor, jarenlang met een ijzeren discipline elke dag een item plaatsen, wie doet je dat na? Je bent een beetje een huisvriend geworden, en ik ga je (virtuele) aanwezigheid missen. Proost!

 8. Jammer Cornutus. Ik volg je al een aantal jaren en je berichtjes vrolijkten me altijd op. Maar ik heb alle begrip voor je wens om eens iets anders te doen. Zo gaat het bij mij ook. Succes.

 9. Nou ja zeg. Daar gaat mijn vaste ritueel in de ochtend bij een eerste kopje koffie.
  Altijd weer even de kans die je me gaf om de knop ‘creatieve verbazing’ aan te zetten.

  Cor, het ga je goed! En dank voor de plezierige momenten. Ik zal je missen.

  P.S. even tussen ons: ik ken meer bloggers die zeggen op te houden en na een tijdje gewoon weer beginnen, dan bloggers die zeggen op te houden en hun woord houden. Over lulkoek gesproken 😉

  • Haha. Ja Aad, ik weet niet hoe het me zal vergaan. Het is immers erg verslavend. Maar het voelt behalve een beetje triest ook wel bevrijdend. Dat hoort er denk ik bij.

   Jij heel veel dank voor de talloze reacties. Gelukkig zat er naast jouw creatieve verbazingknop op een antwoordenknop! Ik heb dat al die jaren zeer gewaardeerd.
   Het ga je goed!

  • Ik ben daar best een beetje trots op. Dat was ook echt een cadeautje! Ik had met een nieuwe camera gekocht en was naar de geluidswal gelopen om zomaar wat te proberen. Kwam toch net die kar langs! Zonder Bep had ik ‘m nog gemist ook. 😉

 10. Ja ja, dit kennen we wel hoor.
  Men wordt beroemd en vergeet opeens wie zijn trouwe volgers waren…

  Ik zou afscheid willen nemen maar ik zie je zo bij het eten, dus dat gaat ‘em niet worden.

  “And now his watch is ended.”

 11. Jammer Cor, ik heb genoten van jouw fotokronkels. Het zette mij ook aan vaak een ander perspectief te nemen. Je wilde na de vakantie al minderen, maar gauw was het weer alles en nu wordt het niets. Af en toe een foto zou toch wel kunnen? De gekke situaties zijn niet plotsklaps verdwenen. Veel plezier bij het vissen. Je zult verbaast staan over wat je allemaal kunt meemaken aan de waterkant.

  • Hoi Blutch. Ik weet het, ik zou ook best af en toe iets kunnen plaatsen, maar dat voelt dan weer niet zo goed. Ik ben blij dat je mijn inspanningen hebt gewaardeerd! Op mijn beurt was ik erg in mijn nopjes met jóuw reacties. Dat maakt bloggen extra leuk.
   Hou je haaks!

 12. Cor! Lijp! Bloggers stoppen niet, die blocken alleen een poosje. En worden dan door hun omgeving weer aan het bloggen gezet omdat ze onuitstaanbaar worden van opgekropte ellende die ze in een alter-ego stopten. Heel slecht voor je omgeving dus, stoppen. Dat wordt dagelijks 20 mg.

  Ik blijf je dus gewoon ontlopen, de komende tijd……..

 13. Ik ben een slechte volger en heb nooit gereageerd, maar ik vind je leuk en das toch ook leuk? Ik herken heel veel in je laatste stuk, goeie waarschuwing want ik maak ook alleen nog maar foto’s en raak met de dag verslaafder. Je houdt het stoppen in ieder geval al een tijdje vol…Groet en Ga Goed!

 14. Hallo Cor, alles kits? Sinds kort heb ik een Facebookaccount, waarop ik cartoons & onzin plaats. Misschien vind je het leuk om eens te bekijken. Zoek naar Sjoerd Jongsma (die apekop met opgestoken middelvinger). Groetjes!

Reageren mag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s